IMAJU I DUET: Ova pjevačica je bila Šabanova velika ljubav

IMAJU I DUET: Ova pjevačica je bila Šabanova velika ljubav

Milena Plavšić je muzičku karijeru otpočela početkom 70-ih godina prošlog vijeka, da bi zenit popularnosti doživjela tokom 80-ih.

Tada su domaći mediji Milenu, osim kao jednu od najljepših Jugoslovenki, nazivali i najpopularnijom pjevačicom narodne muzike.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić više od četiri decenije proveo je sa suprugom Gordanom, a malo ko pamti da je prije nje njegova velika ljubav bila upravo Milena. Ona je tada bila na početku svoje karijere, dok je on već bio popularan, a kako se priča, trebalo je čak i da se vjenčaju. Šta se tu poslije desilo, niko ne zna. Ali on je poslije upoznao Gocu, koja je plijenila svojom ljepotom, i ubrzo su se vjenčali – kazao je izvor za Pink.rs koji je insistirao na anonimnosti.

Milena i Šaban su ipak svoj odnos obnovili poslije više godina, ali samo kao prijatelji i kolege. Čak su i 2001. snimili duetsku pjesmu “Veruj mi”, a pjevačica se pojavila i na sahrani, vidno skrhana i utučena.

Milena danas ima 64 godine, a od 2019. može da se pohvali i statusom istaknutog umjetnika u estradno-muzičkoj umjetnosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE