Screenshot 9 139
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Doktor nauka Justin Lehmiller nedavno je radio istraživanje na temu “Utječe li fizička privlačnost na broj seksualnih partnera”. Tri različite studije dovele su do identičnog zaključka. Apsolutno da. Prema naučnim istraživanjima postoji valjan razlog zbog kojeg privlačne osobe imaju više seksualnih partnera. Naime, pojedini psiholozi zagovaraju mišljenje da vrline koje smo skloni tražiti u drugim osobama pospješuju seksualni život jer nas, logično, privlače oni koji ih posjeduju, zbog čega su nam i poželjniji.

Prvo Lehmillerovo istraživanje dokazalo je da i tijelo, ali i ljepota lica uveliko, kada su muškarci u pitanju, utječu na povećanje broja partnerki za jednu noć. Ipak, fizički izgled ne igra bitnu ulogu kada su u pitanju duže ljubavne veze. Ženama je, prema istraživanju, itekako bitna ljepota u licu kada biraju svoje dugoročne partnere.

Drugo Lehmillerovo istraživanje, sprovedeno među 215 sudenata, također je potvrdilo da fizička privlačnost zaista utječe na povećanje broja seksualnih partnera.

Istovremeno, žene prosječnog fizičkog izgleda, prema ovom istraživanju, najmanje su seksualno aktivne. A, s obzirom na to da neprivlačnije žene rjeđe nailaze na “prilike”, moguće da će ih i iskoristiti s obzirom na to da se nerijetko osjećaju nedovoljno “bitnim” da bi bile izbirljive.

Iako generalni zaključak glasi da su privlačniji ljudi, prema istraživanjima, seksualno aktivniji, činjenica je da se o ukusima ne raspravlja. Ljepota je zaista u očima posmatrača.