IMALI SMO TEŠKO DJETINJSTVO,A PORODICU JE RAZORIO ALKOHOL: Sestra Dine Dizdarevića otvorila dušu

Screenshot 1 38
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Sestra učesnika Zadruge 5 Dine Dizdarevića, Dijana Musić pred kamerama emisije ”Pitam za druga” govorila je u potresnoj ispovjesti o raspadu njihove porodice i paklu kroz koji su prošli zbog alkoholizma njihove majke.

Dinina sestra je na početku govorila o spekulacijama o njegovom seksualnom opredjeljenju.

Ne, Bože sačuvaj! To što su za njega govorili je čista izmišljotina. Nema momka kod nas koji je više djevojaka promjenio od njega. On je glavni šmeker ovdje. Mi smo se udale, ali smo uveijk bili u kontaktu, blizu sam tu – rekla je Dijana, a onda progovorila o majci.

Dino je veoma bio iskren u svojoj emotivnoj priči. Da, naša majka je duži niz godina imala problem s alkoholom. Ja ne mogu svu krivicu svaliti na nju, imala je velike probleme. Kada je trijezna ona je anđeo od žene. Kad je bila u tom stanju bila je jako agresivna, prema nama nije bila, ali sa tatom se više toga dešavalo. Mislim da je pila da pobjegne od svega. Ja sam bila sve vrijeme uz nju, kakva god da je, majka je. Njoj samo treba liječenje, u Bosni nismo našli adekvatnu ustanovu. Očekujem da će sama reći da treba da prestane, bar zbog unuka sada. Dino i sestra su se sklonili iz njenog života prije osam godina, ja sam tu u kontaktu smo svaki dan. Mislim da joj je potrebno liječenje, a ne pažnja, vojlela bih da sama kaže da je bilo dosta. Sve smo probali. To je jače od nje i gotovo. Obećavala nam je da neće piti, ali poslije ne bude tako – otkrila je Dijana i dodala:

 -Teško joj pada kada Dino bude napadnut, ali gleda ga… Nije joj bilo drago, ali zna da tu ima njene krivice. Teško je kada vaše dijete kaže tako nešto javno. Ja se nadam da će moj brat da oprosti sve. Falila nam je puno, puno je radila i bogatstvo su stekli časno i pošteno. Kako se predala poslu, tako su se predali alkoholu. Svake noći je tu bila policija, Dino je počeo da gubi emocije, na njega je to najviše uticalo. Kad smo bili mali, nama ništa nije falilo, što se tiče novca, falila nam je ljubav, više bih voljela da nismo imali bogatsvo, a da smo imali mamu i tatu. Da smo bili složna obitelj u sobici dva sa dva bilo bi bolje. Nismo imali lijepo detinjstvo – kaže i otkriva da li je njihova majka ponosna na sina i njegovo učešće u Zadruzi.

Da, znam da je majka ponosna na Dina. San joj je da vrati ono što je izgubio. Naravno da bih voljela da se potrudimo kad izaše da svi skupa odemo našoj majci, to bi bilo nešto veliko – rekla je Dijana, a onda pruznala da li u Bijeloj kući postoji devojka za u.

Nema u Zadruzi nijedna za njega, ne vidim ga ni sa jednom unutra. Mateja mu je najbolji prijatelj tamo, a jako cijenim Stefana Karića, želim mu sve najbolje i njemu i njegovoj Jovani– dodala je.