Imam ef. Kemal Tokmić pronašao izgubljeni novac, objavio je to pa se javio i vlasnik

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bugojno Kemal efendija Tokmić pronašao je svotu novca dok je išao na posao.

Pokupio je novac i odmah objavio na društvenim mrežama kako je našao novac ostavivši svoj kontakt telefon.

– Javio mi se jutros čovjek koji je izgubio novac. On je u Austriji i doći će po novac za nekih 15 dana. Obradovao se kada je čuo da sam pronašao pare koje je izgubio. Riječ je o svoti u visini nešto manje od hiljadu KM. Čovjek je nešto kupovao i ispalo mu je zajedno sa jednom potvrdom, i nju sam pronašao. Zove se Anto Ljubas. Opisao je mjesto gdje je izgubio novac, koliko je izgubio i spomenuo je i potvrdu koja mu je tom prilikom ispala – priča nam ef. Tokmić.

On je novac pronašao jučer u blizini bugojanske gimnazije.

– Kada god dođe, njega će njegove pare čekati. Sigurno su halal čim su pronađene. Ljudi gube novac. Jučer mi se javila i neka žena, izgubila je novčanik s novcem, kod nje su bili euri. Žao mi je što ih nije pronašla – govori nam imam Tokmić.

Njegovu gestu su mnogobrojni građani pohvalili.

– Očekivano od ef. Tokmića. Ponosan sam što si mi glavni imam. Aferim, svaka čast – samo su neki od mnogobrojnih komenatara korisnika društvenih mreža.

GODISNJICA
MARKETING