Portal 072info

Imamović se bori u Siriji, a njegov profil aktivan

Nusret Imamović, radikalni vehabijski vođa iz Gornje Maoče koji se, prema ocjeni Stejt departmenta SAD, nalazi na specijalnoj globalnoj listi deset najtraženijih terorista na svijetu, i dalje boravi u Siriji, gdje učestvuje u oružanim sukobima u toj zemlji, potvrđeno je “Avazu” u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Zanimljivo je da Imamović na Facebook stranici pod nazivom “Nusret Imamović zajednica” ima više od 1.700 sljedbenika iz BiH i svijeta. Svakodnevno se na stranici objavljuju različiti propagandni sadržaji.

Imamović je, zajedno s još nekoliko radikalnih organizacija i pojedinaca, stavljen na posebnu listu zbog terorističkih aktivnosti i veza s mrežom na Bliskom istoku i u svijetu.

– Nusret Imamović je teroristički lider iz BiH koji trenutno boravi u Siriji. Čim je stigao u ovu zemlju, pridružio se nasilnim ekstremističkim grupama, sad djeluje kao pripadnik grupe El-Nusra Front – navodi se.

On je u Siriju otišao u decembru prošle godine, gdje su mu se naknadno pridružili supruga i četvero maloljetne djece. U Siriji se nije priključio pokretu IS-a, u kojem su, uglavnom, njegovi istomišljenici iz BiH, nego pokretu El-Nusra, bliskom El-Kaidi. 

cazin.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box