Portal 072info

Imate li ove filmove na VHS-u? Ako da, možete super zaraditi

VHS kasete za mnoge od nas već su zaboravljena prošlost, ali to su donedavno bile igramofonske ploče koje u posljednje vrijeme doživljavaju veliki povratak i čije cijene nezaustavljivo rastu, pogotovo kad je riječ o raritetima. Čini se da se slična stvar događa i s nekim VHS kasetama.

Puno prije streaming servisa poput Pickboxa i Netflixa, Blu-Raya i DVD-a, video rekorderi i VHS kasete bili su broj 1 kad je riječ o gledanju filmova i ostalih sadržaja. Nestale su prije više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari, ali i sveučilišna knjižnica na američkom Yaleu koja od listopada 2015. nudi 3000 VHS naslova pojašnjavajući da imaju povijesnu i kulturnu vrijednost.

Pitate li se kakva im je novčana vrijednost, odgovor se može naći i posjetom eBayu. Donosimo vam VHS filmove na kojima, ako ih još čuvate, možete najviše zaraditi. Stoga, prije nego kaste bacite u smeće, provjerite popis:

Noć vještica (1978)

eBay

Jedna originalna kopija Carpenterova klasika 2013. godine prodana je za gotovo 13.000 dolara na eBay aukciji. Kasnije se pojavilo još VHS verzija ovog filma, a cijena mu je oko 300 dolara.

Tales from the Quadead Zone (1987)

vhscollector.com

Smatra se Svetim gralom za VHS kolekcionare. Horor iz 1987. na video kaseti u 2011. dostigao je cijenu od 1000 dolara. S obzirom da je riječ o vrlo rijetkom VHS-u, njegova vrijednost s godinama raste pa se sada procjenjuje na 2000 dolara.

Teksaški masakr motornom pilom (1974)

eBay

Polovna video kaseta ovog kultnog horora na eBay aukciji uspjela je postići cijenu od 300 dolara. Trenutačno je u ponudi još jedna kopija po cijeni od 75 dolara.

Ratovi zvijezda epizoda IV: Nova nada (1977)

eBay

Prije nekoliko mjeseci navodno vrlo rijetka VHS verzija ovog filmskog hita iz 1977. godine prodana je za 110 dolara.

Ljepotica i zvijer (1992)

eBay

Disneyjev animirani klasik također je na velikoj cijeni. Na eBayu se VHS verzija iz 1992. godine prodaje za oko 500 dolara.

Jurassic park i E.T.

eBay

Spielbergov kultni film o dinosaurima iz 1993. godine na eBayu se u VHS verziji nudi za vrtoglavih 500 dolara. Po istoj cijeni prodaje se i VHS E.T., kako kaže prodavač, u vrlo dobrom stanju.

Podijelite članak