Imenovanje Vijeća ministara zakazano za sutra u 12 sati

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH za sutra 31. marta zakazao je hitnu sjednicu na čijem dnevnom redu je samo jedna tačka: Potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Sjednica je zakazana u 12 sati, a kako saznaje “Avaz“ prije toga trebala bi zasjedati Komisija za imenovanje Vijeća ministara BiH.

Zanimljivo je da je sjednica zakazana, a iz Državne agencije za istrage i zaštitu još nije objavljeno da su okončane provjere za ministre i njihove zamjenike- ukupno za devet ministara i 10 zamjenika (ministar odbrane ima dva zamjenika).

U poslijepodnevnim satima Kristina Jozić, portparol SIPA-e, kazala je za „Avaz“ da provjere još traju i da će javnost o njihovom okončanju biti pravovremeno obaviještena“.

Neki internet portali objavili su da je SIPA okončala provjere, ali je Jozić, u izjavi za “Avaz“ ponovila da “provjere još traju“ i da ne zna odakle stižu “takve informacije”.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING