Imman Merdanović: Zeničanka primljena na šest univerziteta u SAD-u

Imman Merdanović: Zeničanka primljena na šest univerziteta u SAD-u

382997_263638373773692_342323477_n

Mlada devetnaestogodišnja Zeničanka Imman Merdanović aplicirala je na šest američkih univerziteta te je na svih šest i primljena, a nakon toga su se utrkivali ko će joj dati bolje uvjete studiranja!

Ona je aplicirala i primljena na najpoznatiji svjetski fakultet za muziku „Berklee College of Music“ (Boston), „Bennington College“ (Vermont), „St. Lawrence University“ (Njujork), „Clark University“ (Masačusets), „Smith College“ (Konektikat) te „Westminster College“ (Misuri). Iz svih šest američkih država stigli su pozitivni odgovori i pozivi da Imman započne studiranje baš kod njih, a da će joj oni pomoći oko vize i druge papirologije, piše Glasnaroda.ba.

"Jedino mjesto koje internacionalnim studentima daje punu stipendiju je Amerika. Idući u srednju školu u Zenici, dobila sam priliku da dio školovanja provedem u Holandiji. Tamo sam živjela sa 100 studenata iz 100 različitih zemalja svijeta te sam od njih vidjela da apliciraju na više fakulteta pa onda biraju šta im je najbolje, jer imate jednu priliku ili gubite godinu života.", izjavila je Imman za portal avaz.ba.

Nakon što je završila dvije osnovne škole „Miroslav Krleža“ i Osnovnu muzičku školu (Odsjek violina i gitara), Imman je prva dva razreda srednje škole završila u Prvoj gimnaziji Zenica, nakon čega je dobila priliku da, uz stipendiju, nastavi školovanje u prestižnoj školi „United World College“ u Mastrihtu (Holandija).

Svoje planove Imman je sročila u dvije-tri rečenice, od kojih bukvalno zastaje dah.

"Kad sam dobila pozitivne odgovore sa svih fakulteta, bila sam u velikoj dilemi. Ipak sam se odlučila za „St. Lawrence University“ u Njujorku, od kojeg sam dobila punu stipendiju kao najbolji aplikant ove godine. To je i najbolji fakultet s moje liste i slobodno mogu reći da sam se za njegovu aplikaciju i najviše napatila. Planiram studirati medicinu, a kao sporedne predmete sam izabrala glumu i italijanski jezik. Planiram biti i dio njihovog sportskog plivačkog tima i takmičiti se za univerzitet", kaže ova svestrana djevojka.

Njena najveća strast ipak je muzika i ističe da „prosto ne zna šta bi bez nje“. Poslušajte u video prilogu njenu izvedbu pjesme "Don't you remember".

IZVOR: Radiosarajevo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica