Portal 072info

Incident u RTV Zenica

U prostorijama Radio-televizije Zenica došlo je do incidenta u kojem su učestvovali Sinan Gluhić, Rukovodilac Službe za PPEP, odnosno urednik televizije, i dugogodišnji novinar Šerif Babić, saznaje “Avaz”.

Kako je objavio na svom Facebook profilu novinar ove televizije, nakon jučerašnjeg otkaza Almira Hadžajlića, danas je Babića fizički napao urednik Gluhić.

– Danas je uvaženog kolegu Šerifa Babića fizički napao kvazi novinar Sinan Gluhić, zbog čega je u redakciju RTV Zenica pozvana policija. Detalji istrage bit će naknadno saopćeni – napisao je, između ostalog, novinar Šabanović na svom profilu.

  • Šabanovićev status / Foto: (Facebook)

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona su nam potvrdili da je upućena patrola na intervenciju u prostorije RTV Zenica.

– Patrola je upućena na intervenciju. To je sve što u ovom momentu možemo kazati, više informacija nemamo – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”.

Kako saznajemo, incidentu je prethodio verbalni obračun, a Gluhić je, navodno, tvrde uposlenici televizije, u više navrata pokušao fizički nasrnuti na novinara Babića, u čemu su ga spriječile ostale kolege koje su prisustvovale ovom nesvakidašnjem incidentu.

Kako je Babić izjavio za “Avaz”, razgovarali su o poslu, nakon čega je došlo do incidenta.

– Gluhić je razgovarao sa drugim novinarom oko sporta, odnosno vodio sa njim raspravu. Uključio sam se i ja, skrenuo pažnju na neke stvari, cenzure. On je bio time izrevoltiran – govori Babić.

Napominje da stanje u preduzeću nije bilo nikada gore, te da se ne emitiraju stvari koje bi trebalo da se emitiraju, dok se u programu puštaju frizirane stvari.- Krenuo je prema vratima readakcije, govorio “Hajde, hajde, kreni na mene”. Rekao sam mu da izađe. Stao je. BIlo je tu još kolega, koje su stale ispred njega. Došla je policija, uzela izjave. On tvrdi da sam ja njega napao i provocirao, što nije istina. Dakle, bio je incident, a, srećom, nije bilo fizičkog napada – zaključuje Babić. 

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 227
    Shares

Počitajte još

BH Novinari: Hitno zaustavite političke pritiske na RTV Zenica!

072info

REAGIRANJE/ Sindikat (ne)radnika RTV Zenica se bori “za prava” neradnika i ostvarenje ličnih interesa

Redakcija

Društvo novinara BiH osuđuje pritiske na radnike RTV Zenica

Redakcija