Indija bilježi rekord, više od 184.000 zaraženih u jednom danu

Indija je u srijedu imala rekordan broj novozaraženih koronavirusom, u vrijeme dok se gomile vjernika okupljaju na vjerskom festivalu usprkos nestašici respiratora i strogim mjerama.

Indija je u posljednja 24 sata imala 184.372 slučaja zaraze koronavirusom, pokazuju podaci tamošnjeg ministarstva zdravlja, čime je broj zaraženih od početka pandemije narastao na 13,9 milijuna. Umrlo je još 1027 ljudi, pa je ukupan broj narastao na 172.085.

To nije spriječilo stotine tisuća hinduista da se u srijedu ritualno okupaju u rijeci Ganges, trećeg dana festivala Kumbh Mela.

Sanjay Gunjyal, čelnik policije na tom vjerskom festivalu, objavio je da je u srijedu ujutro u rijeci bilo oko 650 tisuća ljudi.

Ljude se kažnjava jer ne poštuju fizičku distancu na gatovima gdje nema gužve, no teško ih je kazniti na glavnim gatovima gdje je jako puno ljudi“, rekao je.

Reuters prenosi kako jako mali broj ljudi nosi maske ili drži distancu. Grad Haridwar, gdje se festival održava, zadnja dva dana imao je više od tisuću novih slučajeva.

Indija je ranije ove godine imala manje od 10 tisuća slučajeva dnevno, no od 2. travnja po broju novozaraženih je najpogođenija država na svijetu.

Najgore je u najbogatijoj saveznoj državi Maharashtra, čiji je glavni grad Mumbai, u kojoj je registrirana četvrtina svih slučajeva u Indiji. Tamo od srijede na snagu stupaju stroge restriktivne mjere.

IZVORN1
Prethodni članakOprez vozači: Ovako izgledaju nove kamere na crnim stubovima u BiH
Sljedeći članakNakon vijesti da je hospitalizovan oglasio se i Lukas: Tačno je koliko i da sam umro prije 2 dana