Portal 072info

Indija zabranila igru PUBG Mobile i više od 100 aplikacija

Screenshot 2 1276
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Indijsko Ministarstvo za elektroniku i informacijske tehnologije zabranilo je popularnu igru PUBG Mobile, ali i brojne druge aplikacije. U junu su indijske vlasti zabranile 59 aplikacija koje su napravile kineske kompanije, a une uključuju aplikacije TikTok, WeChat i nekolikoQQ i Baidu aplikacija. Međutim, nadležno ministarstvo je donijelo novu odluku kojom je zabranilo još 118 aplikacija povezanih s Kinom.

MInistarstvo je saopćilo da je odluka donesena “u interesu suvereniteta i integriteta Indije, odbrane i sigurnosti zemlje”.

Među zabranjenim aplikacijama su popularna igra PUBG Mobile, ali ne i njene verzije za desktop i konzolu, kao i tri Alibabine aplikacije, Alipay, taobao i Youku. PUBG Mobile je daleko najpopularniji jer ima više od 40 miliona mjesečno aktivnih igrača u Indiji.

Vlasti su saopćile da su dobile nekoliko prijava koje se odnose na zloupotrebu aplikacija, a neke od njih su navodno iskorištene za krađu podataka korisnika i njihovo slanje na servere izvan Indije. Ova odluka dolazi u vrijeme eskalacije tenzija između Kine i Indije.

Indija razmišlja o pravilima prema kojim bi kompanije morale dobiti dozvolu korisnika prije nego iskoriste njihove lične podatke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Političar koji je tvrdio da kupanje u blatu sprječava zarazu, dobio pozitivan test

072info.com

Indija potvrdila više od 93.000 novozaraženih koronavirusom

072info.com

Indija pokrenula igricu kako bi naučili građane da poštuju mjere protiv COVID-19

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)