514f31b1e3dc3f55c982f431db00d159
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 21:30
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Randy Smallwood, izvršni direktor firme plemenitih metala Wheaton Precious Metals, rekao je da inflacija postaje sve veći rizik i da sada igra bitnu ulogu u nabavci robe. 

NER FIT

U razgovoru za Kitco News, Smallwood je sugerirao da je situacija utjecala na stopu akumulacije plemenitih metala u raznim firmama. Prema riječima izvršne vlasti, inflacija je povisila cijene roba, što se odražava u cijenama metala poput bakra koji uživaju u visokim cijenama.

– To su osnovni materijali od kojih izrađujemo sve naše proizvode. I stoga nema sumnje da inflacija postaje sve veći rizik kako idemo naprijed. I to će igrati u tome. Reći ću to upravo sada jer su cijene roba znatno porasle – rekao je Smallwood.

Napomenuo je da situacija s inflacijom stvara dodatne kapitalne marže koje se mogu priuštiti višim cijenama roba. Posljedično, Smallwoods sugeriše da situacija s inflacijom daje igračima rudarske industrije prostora za donošenje kapitalnih odluka za budućnost, ali na siguran način, prenosi Finbold.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Smallwood je dodao da bi postojao veći rizik troškova u smislu isporuke nakon što se odluke istraže. Izjavio je da će rudarska industrija vjerovatno doživjeti organski rast s potencijalom rasta i širenja usred potencijalnih rizika.

LIDER