Portal 072info

Informativni program BHT 1 večeras emituje 5000. izdanja “Dnevnika”

Informativni program BHT 1 večeras će u 19 sati realizirati 5000. izdanje središnje informativne emisije “Dnevnik”.

Od prvog Dnevnika, emitiranog 7. maja 2002. godine do danas, Informativni program BHT 1 je, kako ocjenjuju rukovodioci ove medijske kuće, jedan od najvažnijih izvora informacija građana BiH i najvažniji dio programa BHRT-a.

Vršiteljica dužnosti urednika Informativnog programa Alenka Bruk, koja posljednjih 11 godina intenzivno radi na realizaciji “Dnevnika”, kazala je da uprkos svim problemima, “Dnevnik” zauzima deveto mjesto od 20 najgledanijih emisija u BiH.

Nada se da će Javni servis i dalje biti u službi građana s kvalitetnim, profesionalnim i neovisnim informacijama iz svih dijelova BiH.

– Vjerujem da je ovo težak trenutak u kojem na skroman način obilježavamo 5000. “Dnevnik”, s obzorom da nam je svaka marka vrlo važna, jer naši gledatelji nisu upoznati s finansijskom situacijom – pojasnila je Bruk.

Generali direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović istakao je da je Javni servis u 2016. godini doveden na samu ivicu opstanka te da im je svaka pomoć neophodna.

Pozvao je nadležne institucije BiH da obrate pažnju na Javni servis, kao jedan od glavnih uslova članstva BiH u Evropskoj uniji.

Također se zahvalio uposlenicima koji godinama rade za ovu medijsku kuću, posebno onima koji su tu od prvog dana.

Karamehmedović je najavio da će nastaviti raditi kao i dosad, što znači da će biti neovisni i profesionalni te da će braniti čast i ugled novinarske profesije, koliko god je “na niskim granama”.

Podijelite članak