INFORMIŠITE SE O NOVOJ POLITICI: Facebook napada privatnost

Fejsbuk je od prvog februara izmijenio politiku o privatnosti koja je prilično razbjesnila sve korisnike ove društvene mreže.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Naime, nakon što ste se prvog februara ulogovali u vaš nalog na Fejsbuku, automatski ste prihvatili novu politiku o privatnosti, koja dozvoljava Fejsbuku da prati vašu aktivnost na internetu, čak iako se nakon toga izlogujete sa vašeg naloga, piše “24sata“.

Fejsbuk je objavio da je to uradio kako bi poboljšao čuveni “marketing plejsing”, što znači da može lakše da vam plasira reklame sadržaja koji vas interesuje.

Prema navodima ove kompanije, vaše informacije neće biti deljene sa trećom strankom u bilo kojem trenutku, a u podešavanjima vašeg naloga možete da izmenite neke od ovih opcija. Pod opcijom “podešavanja” možete pronaći posebnu opciju za kontrolisanje reklamnog sadržaja, te sami odlučiti koja ovlašćenja dajete Fejsbuku.

S obzirom da se mnogo buke diglo na osnovu ove opcije, Fejsbuk je ipak pristao da dozvoli korisniku da potpuno ugasi ovu opciju, ali uz uslov da sve informacije koje su do tog trenutka prikupljene, ostaju u njihovoj bazi.