Portal 072info

Inicijativa Rame Isaka da se Zenica-Arnauti-Kakanj proglasi regionalnim putem

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poslaniku Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, mr. Ramo Isak, pokrenuo je inicijativu da se saobraćajna komunikacija: Zenica – Arnauti – Kakanj proglasi regionalnim putem.

Ova lokalna saobraćajnica koja se nalazi na trasi Zenica – Arnauti – Ribnica – Donji Kakanj u nadležnosti je lokalnih nivoa vlasti, Grada Zenica i općine Kakanj, i godinama je u lošem stanju. Njeno trenutno održavanje i gradnja je zbog toga etapnog karaktera, disharmonizirana i uz različitu dinamiku i kvalitet, s obzirom na uslove i nedostatnu visinu sredstava koje osiguravaju lokalne vlasti Zenice i Kaknja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Imajući u vidu strateški značaj ovog puta, kako za eksploataciju drveta i razvoj privrede na ovom području, tako i za tradicijsku međusobnu saradnju i usmjerenost stanovnika ovih mjesta ka zajedničkoj eksploataciji prirodnih bogatstava, te za razvoj rekreativno-sportskih i turističkih potencijala ovog kraja, neophodno je osigurati jedinstveni kantonalni nivo izgradnje i održavanja ove putne komunikacije.

Zbog toga je neophodno pokrenuti aktivnosti kako bi Vlada Federacije BiH donijela odluku o kategorizaciji ove saobraćajnice kao regionalne ceste. Na taj način bi se ostvarile nove mogućnosti i perspektive za efikasno i dinamično održavanje, sanaciju i izgradnju ove saobraćajnice u nadležnosti Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona.   

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalni odbor A-SDA

Podijelite članak
  • 183
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME