Portal 072info

Inicijativa Rame Isaka za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mr. Ramo Isak, poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, pokrenuo je inicijativu da se pokrene postupak izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, te da Zeničko-dobojski kanton ostvari veća pripadajuća sredstva pri raspodjeli ovih prihoda.

U Zeničko-dobojskom kantonu godinama je prisutna evidentna problematika nepravedne raspodjele javnih prihoda u Federaciji BiH, jer su se usljed takvog stanja izdiferencirali pojedini privilegovani kantoni. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ovim kantonima, uz ostvarivanje bržeg razvoja i izgradnje, daleko su veća primanja zaposlenika i standard građana, koji uz to ostvaruju i druge privilegije, kao što su kvalitetnije liječenje, naplata potraživanja po pravosnažnim presudama za nepoštivanje kolektivnih ugovora i sl.

Iako je Zeničko-dobojski kanton jedan od najvećih izvoznika, a što je rezultat razvoja industrijske proizvodnje koja za posljedicu ima i teške ekološke posljedice, stanovnici našeg kantona, od čega 70% zaposlenika direktno radi u proizvodnji, umjesto ravnopravne raspodjele javnih prihoda, izloženi su dobijanju raznih oboljenja usljed emisije radioaktivnih polutanata, prašine i drugih štetnih hemijskih satojaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog toga je neophodno da se što prije izvrše izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, da građani Zeničko-dobojskog kantona dobiju sredstva koja im realno pripadaju, te da se na taj način ukloni njihov dugogodišnji nepravedni tretman i osigura valorizacija kao direktnim proizvođačima materijalni dobara.  

Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

RAMO ISAK: Zenici treba mlad, perspektivan, inteligentan, lijep gradonačelnik (VIDEO)

072info.com

Ko su kandidati za gradonačelnika Zenice?

072info.com

BEŠIĆ OTVORENO ZA 072INFO: Zaplakala sam i time pokazala da sam ljudsko biće

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija