Portal 072info

Inicijativa za studij filozofije i sociologije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Senat, a potom i Upravni odbor zeničkog Univerziteta ovih dana prihvatili su inicijativu o otvaranju Studija za filozofiju i sociologiju pri Filozofskom fakultetu u Zenici.

-To bi bio prvi studij humanističkih nauka u Zenici, kroz koji želimo da ukažemo na neke bitne probleme u savremenom društvu i da govorimo o tome šta su društvene vrijednosti, koje su danas prilično zanemerene, navodi docent doktor socioloških i filozofskih nauka Spahija Kozlić, jedan od članova radne grupe, koja je radila Elaborat o opravdanosti formiranja Studija filozofije i sociologije u Zenici.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Osim što bi njegovim otvaranjem dobili duh našeg Univerziteta, školovali bi profesore filozofije i sociologije, koji bi u srednjim školama mogli predavati brojne školske predmete, ali i obavljati drugi niz poslova iz socijalne sfere u nađem društvu, naglašava Kozlić.

Uz ovo, Senat i Upravni odbor zeničkog Univerziteta odobrio je i izmjene koncepta studija na zeničkom Zdravstvenom fakultetu, sa dosadašnjeg 3+2 na koncept 4+1, što je u skladu sa EU direktivom i standardima Svjetske Zdravstvene organizacije.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

RTVZE


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6