Inspekcija “podijelila” 14.000 KM kazni, jedan objekat zatvoren

snijeg 21
11, January, 2021, Banja Luka - The snow covered Banja Luka. Photo: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages 11, januar, 2021, Banja Luka - Sneg u Banja Luci. Photo: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Nadležni inspekcijski organi u bh. entitetu Republika Srpska u toku ove sedmice izvršili su 1.330 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, a u 14 slučajeva utvrđene su nepravilnosti, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 14.000 KM, dok je za jedan objekat izrečena mjera privremene zabrane rada, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kao i u dane proteklih praznika, pojačan nadzor vršen je i povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, dok zbog aktuelne zimske sezone inspekcijski organi svakodnevno vrše nadzor kod poslovnih subjekata na Jahorini. Inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa redovnim kontrolama na Jahorini, a samo u ovoj sedmici izvršeno je preko 60 inspekcijskih kontrola”, saopšteno je iz Inspektorata RS.

U skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, podršku inspektorima na terenu pružali su pripadnici policije i Žandarmerije.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno preko 34.870 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 514.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Cilj inspekcijskog nadzora je da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće”, navodi se u saopštenju.

Prethodni članakTarikova Lejla postavlja nove standarde, iznenadila zavodljivim fotografijama
Sljedeći članakŠvicarska osigurava dodatnu hitnu pomoć migrantima u BiH