Inspekcija tri objekta zbog kršenja mjera zabrane kaznila s 9.000 maraka

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, uz podršku i asistenciju pripadnika MUP Kantona Sarajevo zbog pogoršane epidemiološke situacije u u KS obavila je inspekcijske aktivnosti u četiri objekta i izrekla prekršajne kazne u iznosu od 9.000 maraka, saznaje “Avaz”Ovu informaciju potvrdio nam je i Fahir Halilović,  direktor Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.On nam je pojasnio da su sinoć  izvršena četiri  inspekcijska nadzora u caffe baru i noćnom klubu “Barloti,” restoranu i noćnom klubu “Bistra voda”, objektu Infiniti  UNDERGROUND i cafe baru “Jazbina”.
  • Halilović: Moraju se poštivati mjere - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Halilović: Moraju se poštivati mjere

– U “Barlotiju”, “Bistroj vod”i i “Jazbini” utvrđeno je nepoštivanje distance i nenošenje maski što je biti sankcionisano u skladu sa Zakonom o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti. Objekti se nisu mogli zatvoriti jer nova naredba Federalnog ministarstva zdravstva od 12. juna nije produziža zabranu rada noćnih klubova – rekao nam je Halilović.

  • Policija u jednom od klubova - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Policija u jednom od klubova

On nam je rekao da su izdati prekršajni nalozi u iznosu od 9.000,00 KM po 3.000 svakom klubu . Ove aktvnost se rade kako bi se vidjelo ko poštuju preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH koje se odnose na nošenje maski, držanje distance i poštivanja preporuka o dozvoljenom broju ljudi u zatvorenom prostoru.

Avaz

Prethodni članakNimalo lijepe vijesti: Poznato do kada će biti nestabilno vrijeme u BiH
Sljedeći članakTragedija u Visokom: Poginuo usljed strujnog udara, supruga pronašla beživotno tijelo