689E5D3F 459B 449F 8A73 BBF7D093AF39
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 12, 2021 @ 11:05
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo jutros su ušli u prostorije privatne poliklinike “Bejtović” u vezi sa slučajem djevojčice iz Kaknja koja je završila u komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu.

NER FIT

Doktor Benjamin Bejtović je jučer kazao kako je on iznajmio prostor za operaciju, ali da je operacija rađena u privatnoj ordinaciji “Halimić” s obzirom na to da su u njihovim prostorijama dvije ordinacije.

Ovaj slučaj djevojčice koja se nalazi u teškom stanju nakon operativnog zahvata u sarajevskoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi istražuju i kantonalna policija i tužilaštvo.

Inspektori su danas posjetili ovu polikliniku nakon što je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić naložio inspekcijski nadzor.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je jučer rečeno da policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj, poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Nakon incidenta koji se desio prilikom operacije djeteta u PZU “Halimić” dijete je hitno smješteno na Kliniku za pedijatriju na KCUS-u.

Podsjetimo, roditelji djevojčice kojoj je operisan očni kapak i ugrađena plastika, koju njeno tijelo nije prihvatilo, govore kako je plastika trebala biti izvađena u jednoj privatnoj ustanovi u Sarajevu, ali da njen mozak nije uspio izdržati anesteziju te da je operacija urađena u unajmljenoj sali.

Roditelji su izjavili da je anesteziolog bio Suad Rožajac, kojeg su pitali šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna.

“Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao. Rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život…”, rekla je djevojčicina majka.

LIDER