Portal 072info

Inspektorica koja je zapečatila Ajdinoviće u ponedjeljak će ponovo posjetiti objekat

Advokat Senad Pećanin koji zastupa Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići u razgovoru za Klix.ba je kazao kako će ovaj objekat ponovo u ponedjeljak posjetiti inspektorica koja je donijela odluku o pečaćenju objekta.Nakon što se pojavila informacija da vlasnik Ajdinovića razmatra ponovno otvorenje objekta, kontaktirali smo Pećanina koji je kazao da se o tome još ništa ne može govoriti jer je objekat još uvijek, prema njegovima riječima, nezakonito zapečaćen.

“Završeni su svi rezultati analize hrane i briseva i svi su uredni. Stomačne tegobe kod nekoliko djece od 300 osoba koje su bile tu nisu uzrokovane neispravnom hranom, pićem ili kontaktom površina s obzirom da nije ustanovljeno prisustvo bakterija”, kazao je Pećanin.

Dodao je da će u ponedjeljak 23. septembra objekat posjetiti inspektorica koja je donijela odluku o pečaćenju objekta, a njihova žalba na tu odluku je odbijena pred Federalnim inspekcijskim organima kao nepravovremena. Pećanin tvrdi da to nije tačno te da će i na to rješenje uputiti žalbu.

Vlasniku Ajdinovića još uvijek se ne omogućava ponovno otvorenje objekta, a Pećanin je na kraju dodao kako se iz dana u dan stvaraju gubici i ruši ugled objekta.

“O daljim koracima nakon konačne odluke inspekcije će odlučiti samo vlasnik. Evidentno je da postoji ogroman prostor za nadoknadu štete zbog gubitaka i narušavanja reputacije objekta”, zaključio je Pećanin za Klix.ba.

E.M/Klix.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares