Institut za istraživanje genocida traži pridruženje Kanade sankcijama za Dodika

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Institut za istraživanje genocida Kanada uputio je pismo premijeru i ministru vanjskih poslova Kanade u kojem, uime istraživača genocida, traži da se Kanada kao članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u BiH pridruži SAD u uvođenju sankcija za predsjednika RS Milorada Dodika zbog njegovog kontinuiranog negiranja i ponižavanja države BiH.

U pismu Institut podsjeća da je “Kanada svjetski lider u traganju za istinom o genocidu u BiH i pravdom za žrtve tog zločina”.

– Molimo vas da učinite napor da se i Kanadi pridruži sankcijama protiv Milorada Dodika i tako date do znanja njemu i svima drugim da ugrožavanje države BiH odnosno mira i sigurnosti, ljudskih prava i sloboda Kanada neće tolerirati. Mnogi Kanađani, prijatelji istine i pravde, aktivisti za ljudska prava i slobode smatraju da BiH može postojati samo kao cjelina, nedjeljiva, jedinstvena državna zajednica naroda i građana – navodi se.

Podsjećaju da internacionalni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada broji više od 100 istaknutih svjetskih istraživača genocida i aktivista za ljudska prava i slobode.

GODISNJICA
MARKETING