Intenzivniji radovi na zgradi Pravnog i Ekonomskog fakulteta

photo[1]

Nakon što je prije pet godina, tačnije 08. oktobra 2008. godine, od strane prof. dr. Prof. dr. Sabahudina Ekinovića, rektora Univerziteta u Zenici, Miralema Galijaševića, tadašnjeg premijera ZDK, Zdenke Merdžan, bivše ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, te Seida Muslić, tadašnjeg predsjednik Unije studenata Zeničkog univerziteta svečano položen kamen temeljac za izgradnju budućeg objekta Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici radovi i nakon više od pet godina traju.

Polaganje kamena temeljca za zgradu Pravnog i Ekonomskog fakulteta - Foto: Naša riječ
Polaganje kamena temeljca za zgradu Pravnog i Ekonomskog fakulteta – Foto: Naša riječ

Novčane turbulencije koje su pratile izgradnju ovog objekta uveliko su smanjile tempo izgradnje kakav se zauzeo davne 2008. godine, a podsjećamo kako je riječ o objektu površine 5.500 metara kvadratnih koji ima za cilj riješiti dugogodišnje probleme sa prostorom Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Vrijednost građevinskih radova na zgradi Pravnog i Ekonomskog fakulteta je 7,3 miliona KM, a njegova planirana izgradnja trebala je trajati ukupno 200 dana. Podsjećamo, novi objekat, prema projektu koji je radilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice i koje vrši nadzor, sastojat će se od 50 kabineta, amfiteatra sa 250 mjesta, studentskog restorana te većeg broja manjih sala različitih dimenzija.

Iako su se mnogi pitali zašto su radovi jedno vrijeme bili obustavljeni, kako nije bilo moguće naći rješenje za novčane poteškoće, ovih dana svjedočimo intenzivnijim radovima na izgradnji ovog objekta. Trenutno se, kako smo zabilježili danas na terenu, vrše radovi na izolaciji i postavljanju stiropora na objekat a nakon čega će se preći na poslove fasadiranja. Prema riječima studenata, nadaju se kako će se trenutni tempo radova i finansijska pomoć trajati i do samoga kraja započetih radova te da će uskoro moći koristiti ovaj prostor.

[flagallery gid=80]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE