Interpol traga za Samrom (16) i Sabinom (15): ‘Otišle smo u sveti rat, smrt je naš cilj’

Podijelite vijest

ss

Interpol traga za 16-godišnjom Samrom Kesinović i 15-godišnjom Sabinom Selimović, austrijskim državljankama, koje su prije 8 dana nestale iz svojih domova u Beču. Jedini trag o tome gdje bi se djevojke mogle nalaziti daju objave na njihovim profilima društvenih mreža u kojima stoji kako su se otišle boriti u sveti rat.

Njihovi pak roditelji ne vjeruju da te statuse stavljaju one same djevojke, a u policiji sumnjaju da su djevojke na prevaru nagovorene da odu iz zemlje, javlja Daily Mail.

Obje djevojke su iz BiH obitelji koje su kao izbjeglice stigle u Austriju, gdje su one i rođene.

U novim objavama na Facebooku, Samra i Sabina su okružene naoružanim muškarcima te odjevene u hidžabe i nikabe. U jednoj od objava stoji i kako se planiraju udati ne bi li postale ‘svetim ratnicama’. ‘Smrt je naš cilj’, stoji na društvenim mrežama.

Njihove obitelji priznale su kako su djevojke nedavno počele odlaziti u lokalnu džamiju koju vodi radikalni imam Ebu Tejma. Stručnjaci su, prema ovim fotografijama, zaključili kako djevojke, ne samo da su već udane, nego već žive u domovima svojih novih muževa.

DNEVNIK.hr