Portal 072info

INTERVJU | ŠKRBIĆ NA ČELU RTVZE: Od nove godine počinjemo emitiranje programa u HD rezoluciji!

Javno preduzeće Radio-televizija Zenica (RTVZE) dobilo je novog direktora Nandina Škrbića, koji je, između ostalog, 15 godina izvršni direktor međunarodnog projekta „Izbor menadžera godine“ te posjeduje iskustvo na rukovodećim pozicijama u medijima.

Brojne inovacije

Kako je kazao u prvom razgovoru za medije nakon imenovanja, u narednom periodu planirane su brojne inovacije kojima će kvalitet programa na radiju i televiziji te pratećeg portala biti u rangu s najgledanijim programima.

– U ovaj posao ušao sam veoma ambiciozno, s ciljem da zeničkoj i široj javnosti ponudimo kvalitetan program. Trenutno vršimo aktivnosti na prelasku emitiranja programa u HD rezoluciji, što planiramo realizirati od Nove godine – kaže na početku razgovora Škrbić.

Osim toga, novi direktor odlučio je kreirati potpuno novu programsku shemu, izvršiti sistematizaciju radnih mjesta te obogatiti redakcije novim kadrovima.

– Nastojat ćemo ponuditi i što više vlastite produkcije, novi i drugačiji jutarnji, dječiji te informativni program, emisiju bh. glumca Harisa Burine… To su samo neke od inovacija – najavljuje Škrbić.

Doček na otvorenom

Najbolja uvertira za potpuno drugačiji TV i radio bit će novogodišnja noć kada će upravo RTVZE, kao organizatori, svojim građanima prirediti nezaboravan provod na gradskom trgu.

– Pripala nam je čast da, u saradnji s Gradskom upravom i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, organiziramo doček Nove godine na otvorenom. Završili smo sve pregovore, tako da će građane, najvjerovatnije, u Novu godinu uvesti najpopularnija grupa u regionu „Miligram“ – ističe Škrbić i dodaje da će, osim njih, program upotpuniti i domaći izvođači.

Zapošljavanje djece šehida

Posebnu pažnju privuklo je i realiziranje programa „Sufinansiranje zapošljavanja po programu zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca“.

– U narednih desetak dana Radio-televizija Zenica zaposlit će četiri osobe, djecu šehida i poginulih boraca, što je zasigurno pokazatelj da ovo javno preduzeće ima sluha za sve kategorije društva i da su im naša vrata uvijek otvorena – kaže Škrbić.

Tužbe radnika

Novi direktor sve snage usmjerio je na obogaćenje i osnaživanje programa. Međutim, veliki problem predstavljaju tužbe radnika po osnovu kolektivnog ugovora.

– Ovom poslu pristupio sam s dosta optimizma i snage da građanima emitiramo program kakav zaslužuju.Ipak, veliki kamen spoticanja predstavljaju tužbe radnika, što smatram nevjerovatnim da neko reže granu na kojoj sjedi – ističe Škrbić.


D. PAŠALIĆ/Dnevni avaz

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box