INVESTICIJA VRIJEDNA 6.650.000 KM: Otvorit će se novih 370 radnih mjesta

INVESTICIJA VRIJEDNA 6.650.000 KM: Otvorit će se novih 370 radnih mjesta

Pet novih investitora investirat će u Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli kod Gradiške 6.650.000 KM, a u naredne tri godine otvorit će i 370 radnih mjesta.

Na prostoru od 21.000 m2 planirano je da sagrade objekte za realni sektor.

“Planske investicije i novo zapošljavanje jesu apsolutni prioritet, ne zato što smo to obećali našim sugrađanima, već zbog činjenice da je to nasušna potreba. Investicije će imati i uticaj na povećanje prihoda u budžetu općine, a samim tim i mogućnosti daljeg razvoja infrastrukture i svih oblasti društvenog života”, rekao je načelnik Zoran Latinović nakon prijema za investitore.

On je naglasio da će lokalna uprava i u narednom periodu u potpunosti staviti u funkciju sve kapacitete Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

“Italijanskoj firmi “Lattonedil” dodijelili smo građevinsku parcelu za izgradnju fabrike građevinskih panela koja bi u roku tri godine trebala da zaposli dodatnih 100 radnika. Vrijednost ove investicije je oko 20 miliona KM, a njenom realizacijom dobit ćemo respektabilnog regionalnog proizvođača građevinskih panela za ovaj dio jugoistočne Evrope, s ukupnim planiranim prihodom od blizu 15 miliona eura”, rekao je Latinović, naglasivši da će i domaći privredni resursi imati direktnu finansijsku korist od investicija ovakvog obima.

Latinović se zahvalio ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevi Mirjaniću na obećanoj finansijskoj pomoći za dalju izgradnju infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, saopćeno je iz ove lokalne zajednice.

“Tim sredstvima, kao i novcem od prodaje placeva, ali i podrškom iz općinskog budžeta u toku ove godine ćemo završiti izgradnju putnih komunikacija i polaganje vodovodne i kanalizacione mreže na području zone, što će otvoriti perspektivu da u narednoj godini napravimo povoljne aranžmane sa novim investitorima a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta”, rekao je Latinović.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE