Investitori iz Saudijske Arabije gradit će hotel, rekreacione centre, vile…

EAF61441 C864 4356 8E76 E7AAC165AD7B
zdk.ba
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na području Općine Vareš gradit će se turističko-rekreativni kompleks a investitori su iz Sudijske Arabije.

Tim povodom u Vladi Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak sa predstavnikom investitora.

S menadžerom kompanije “Dar al Arkan” Tareqom al Nabulsijem i direktorom operacija kompanije Realengineering Sarajevo Emirom Ferovićem razgovarali su premijer ZDK po ovlaštenju Spahija Kozlić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Hadžić i ministar privrede Zlatko Jelić.

ČITAJ JOŠ:  U Kantonalnoj bolnici Zenica rođeno 11 beba

Arapski investitor otkupio je zemljište površine 55 hektara, na kojem je planirana izgradnja kompleksa sa hotelom, popratnim objektima, rekreacionim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima.

Investitor planira da kroz nekoliko faza idućih 10 godina investira nekoliko desetaka miliona eura, a samo u prvoj fazi u izgradnju komunalne infrastrukture uložit će 10 miliona eura.

Na sastanku je rečeno da je u toku izrada prostorno-planske dokumentacije za navedeno područje. Konstatirano je da je Vlada ZDK izvršila sve svoje obaveze te da je za izdavanje potrebnih dozvola i početak radova potrebno da prostorno-plansku dokumentaciju usvoji Skupština ZDK, kao i da Općina Vareš provede neophodne administrativne procedure piše Faktor.

ČITAJ JOŠ:  Dramatično na gradilištu autoputa kod Golubinje: Građevinari se bore sa nabujalom Bosnom da zaštite željezničku prugu

Predstavnici Vlade dali su punu podršku realizaciji ovog projekta, potvrđujući posvećenost institucija ovog kantona stvaranju uslova za privlačenje investicija u svim oblastima.

GODISNJICA
MARKETING