Portal 072info

Investitori iz Turske posjetili Gradsku upravu

Delegacija zainteresovanih investitora iz Turske na čelu s gosp. Lutfu Edeom generalnim direktorom kompanije Omurpen posjetili su danas Gradsku upravu.

Gradonačelnik gosp. Fuad Kasumović razgovarao je s predstavnicima investitora o projektima za koje su zainteresovani kada su u pitanju ulaganja u naš grad.

Gradonačelnik je ovom prilikom prezentovao potencijale grada Zenica i naglasio da će Gradska uprava investitorima pružiti stručnu pomoć da se projekti realizuju u što kraćem vremenu kao i povlastice u skladu sa važećim propisima.

Gosp. Lutfu Ede upoznao je prisutne da je kao investitor zainteresovan za otvaranje fabrike za proizvodnju metalnih proizvoda uz zapošljavanje oko 150 radnika.

Tokom razgovora gradonačelnik Kasumović predložio je da investitori obiđu prezentovane zone i lokacije kako bi se što bolje upoznali sa prostorom i mogućnostima i shodno tome precizirali svoje zahtjeve prema Gradskoj upravi.

Nakon sastanka investitori su u prisutvu predstavnika Gradske uprave obišli poslovne zone kojima Grad Zenica raspolaže i opredijelili svoje interese.

Učesnici sastanka su saglasni da se u što skorije vrijeme krene u realizaciju zahtjeva investitora.

Predstavnici investitora su zahvalili na prijemu i naveli da su impresionirani susretljivošću gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegovim entuzijazmom da se grad Zenica privredno razvija. (zenica.ba)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box