Portal 072info

INZ objavio online kurs za sportske trenere za sigurno održavanje treninga

inz 3
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Služba za školsku higijenu Instituta pripremila je set prezentacija, tekstova i video materijala koji imaju za cilj da približe određene informacije o kojima se već mnogo puta govorilo, ali ovaj put o njima se govori u kontekstu značaja sporta u doba pandemije COVID-19.

Kurs za sportske trenere pripremljen je na online platformi namijenjenoj za učenje na daljinu, a sastoji se od tri modula, ističu iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Modul A je opšti modul koji govori o zdravim životnim stilovima, ishrani i fizičkoj aktivnosti, te o sportskim povredama i pvoj pomoći. Modul B govori o zaraznim bolestima općenito, o COVID-19, o prevenciji zaraznih bolesti, te o osnovnim preventivnim higijenskih navikama. Modul C govori o procedurama u kontekstu COVID-19.

Osnovna i najvažnija procedura je ona vezana za sportsko-rekreativne aktivnosti, a pridodat je i tekst vezan za banjsko-rekreativne objekte i bazene u kojem će dio sportista i njihovih trenera biti u prilici da boravi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nadamo se da će informacije biti od koristi svim zainteresovanim, a svi koji budu u prilici da ih koriste, pozvani su da saznanje o kursu prenesu svojim polaznicima na treninzima – kazali su iz INZ.

Uokviru ovog kursa obavezno je i testiranje znanja, a nakon njegovog uspješnog rješavanja (potrebno 15 tačnih odgovora od ukupno 25 pitanja, a u slučaju nedovoljnog broja tačnih odgovora moguće je ponoviti testiranje) treneri će dobiti i prigodan certifikat Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Nakon toga imaće priliku isprintati certifikat dobijen putem e-maila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Link za Kurs za sportske trenere je edukacija.inz.ba, dok je na tom i kratko uputstvo o načinu registracije i logovanja na platformu na kojoj je postavljen kurs s materijalima za učenje, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

INZ: Prijevoz je važna karika u epidemiološki sigurnom pohađanju nastave

072info.com

Za sve škole i fakultete u BiH: Plakati, leci i brošure INZ-a za sigurniji početak školske godine

072info.com

Timovi INZ-a u posjeti školama u ZDK uoči početka nastave u više od 200 školskih objekata

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)