Inzko čestitao prvacima Evrope: Bosna i Hercegovina može!

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko čestitao je kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu.

„Želim čestitati kadetskoj reprezentaciji i njihovom izvrsnom treneru Josipu Pandži na osvojenom prvenstvu i na najsjajnijoj medalji, ali iznad svega, čestitam na vašoj hrabrosti, energiji i timskom radu. Mladi igrači su pokazali da su profesionalizam i vještine važniji od drugih stvari, i taj duh je doveo Bosnu i Hercegovinu do prvog mjesta u Evropi! Iako sam nisam doprinio jučerašnjoj izvanrednoj igri, jednostavno sam sretan kao i mnogi drugi građani“, piše u Inzkovom saopštenju za javnost, u kojem kako prenosi Anadolu Agency (AA), još se dodaje:

„Pokazali ste svima, posebno starijoj generaciji u BiH, da je uspjeh moguć. Bosna i Hercegovina može! Bez sumnje, bh. košarka ima odličnu budućnost zahvaljujući vama“.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u sinoćnjem finalu EP-a igranom u Kaunasu pobijedila je Litvaniju, rezultatom 85:83, te tako napravila svojevrsnu senzaciju postavši po prvi put kontinentalni šampion.

bportal.ba

Copy
Prethodni članakVelika akcija u ZDK: Policija uhapsila više osoba na području Visokog
Sljedeći članakMislite da je Jadran skup: Pogledajte koliko je Bosanac platio ‘Coca Colu’ i ‘cappuccino’ u Veneciji