IPAK ODRŽANO FINALE ZMBT: Dok Bosna plače, Hayat pjeva!

Podijelite vijest

Alarmantna situacija koja vlada u Bosni i Hercegovini gdje se veliki broj stanovništva bori za svoje živote i suočava sa gubitkom kuća i imovine uistinu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Fotografije i videoprilozi kojima svjedočimo pokazatelj su ozbiljnosti situacije u cijeloj državi, a posebno potresne fotografije odjeknule su regijom i svijetom sa Crkvičkog brda u Zenici gdje su tokom cijelog dana do kasno u noć helikopterima stizali ugroženi građani.

Dok su mnogi odsječeni i nalaze se nad otvorenim nebom gdje će najvjerovatnije provesti i noć, dok se pokušavaju pronaći načini da se spase oni za koje se već danima nije čulo, dok se pokušavaju naći mjesta gdje će se smjestiti evakuisano stanovništvo Televizija Hayat nije željela odgoditi finalno večer šoua ‘Zvijezda možeš biti ti’. Ne treba zanemariti akciju koju provode tokom finalne večeri kojom žele prikupiti sredstva za pomoć, ali bh. javnosti defintivino nije do pjesme što tokom cijele večeri i iskazuju putem društvenih mreža kritikujući što se šou večeras realizovao.

Dok jedni plaču i pokušavaju saznati da li su njihovi najmiliji uopće živi, s druge strane imamo Sarajevo i Hayatov šou koji se nije mogao odgoditi pa tako ovoj situaciji “prkose” pjesmom…