ajfon 758x426 1


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

I dok Apple zadovoljno trlja ruke jer je u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu prodao najviše pametnih telefona, čak i više od Samsunga, već se lagano pojavljuju najave za novu iPhone 13 seriju.

Kompanija je samo u posljednjem ovogodišnjem kvartalu isporučila gotovo 82 miliona pametnih telefona što je i logično jer je to kvartal kada su premijerno predstavljeni novi modeli iz iPhone 12 serije, prvi koji podržavaju 5G mreže. Kakva će biti nova iPhone 13 serija za sada možemo samo nagađati, ali neke lagane najave već se čuju ovih dana.

Jedna od njih govori kako bi novi iPhone 13 Pro imati internu memoriju od 1TB, a što je dvostruko više od najvećeg kapaciteta koliko ima trenutna iPhone 12 serija. Podsjetimo se, prvi koji je dobio 512GB interne memorije bio je iPhone XS. Isto tako, osnovni model iz nove iPhone 13 serije će navodno imati najmanje 128GB interne memorije.

Od nekih noviteta koji se spominju je kako će Apple navodno smanjiti onaj ogromni “karijes” iliti usjek iznad zaslona, a koji bi trebao biti vrlo malen, vjerojatno po uzoru na neke Android pametne telefone, ići će izmisliti nešto svoje. Isto tako, spominje se kako će imati i čitač otiska prsta u zaslonu, te će podržavati novi Wi-Fi 6E standard.

Novu iPhone 13 seriju u prodaji ne treba očekivati prije jeseni.