Iračanka nosi 13 djece!

trudnica_stomak

Pravi medicinski fenomen u Iraku – ultrazvuk pokazao da žena u šestom mjesecu trudnoće nosi trinaestorke! Ljekari iz bolnice “Takret” smatraju da mnoga djeca neće preživjeti.

Ljekari u Iraku ostali su u čudu kada su na ultrazvuku trudnice u ranim četrdesetima godinama života vidjeli čak 13 fetusa. Juri Husein, žena iz provincije Salahudin, je tokom braka rodila sedmoro djece (dva sina i pet kćerki), od kojih su dvoje blizanci, a posljednje dijete je dobila prije pet godina. Upravo tokom tih posljednjih pet godina više nije mogla da zatrudni, pa se njen suprug Abas oženio drugom ženom. On je ispričao da je istovremeno i sretan i zabrinut.

“Vrlo sam sretan zbog ženine nove trudnoće, a isto tako sam zabrinut kako ću se brinuti o njoj i da očuvamo ovaj blaženi dar. Bilo je veliko iznenađenje kada sam saznao da moja žena nosi 13 djece i sada nastojim da organizujem posebnu njegu za nju jer bih, nakon njenog porođaja mogao da postanem jedini otac na svijetu koji ima toliki broj blizanaca”, kazao je sretni otac.

Ali, ova rizična trudnoća je već ostavila neke posljedice. “Prvi testovi su pokazali da je četvero djece mrtvo, srca im ne kucaju. Ostali su u dobrom stanju”, rekao je doktor Mikdam Al Jabouri, specijalista u iračkoj bolnici “Takret”. “Majčino zdravlje je isto u redu, ovo je jedan od najrjeđih slučajeva trudnoće u historiji. Ali, očekujemo da će još djece umrijeti tokom trudnoće i da će djeca koja dožive porođaj biti vrlo mala”, dodao je doktor Al Jabouri.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE