Isak i Munjić traže pojačane saobraćajne kontrole nakon tragedije u Sarajevu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, direktor FUP-a Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Uprave policije MUP-a Fatmir Hajdarević obavili su danas hitan razgovor.

Povod razgovora je tragična saobraćajna nesreća u Sarajevu, a u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica.

Zaključeno je kako će ministar Isak i direktor Munjić, u skladu s nadležnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zatražit od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova da koordinisano i permanentno pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć bit stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević tražit će da se po hitnom postupku započne izrada novog Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Usaglašeno je da će poseban fokus bit stavljen na preventivno djelovanje na teritoriji cijele Federacije BiH, a u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević uputili su izraze iskrenog saučešća porodici tragično stradale djevojke.

Klix.ba