Portal 072info

ISAK “Moja kancelarija bit će ‘cijeli grad’ i svako će imati šansu za rješavanje problema”

Portal 072info pokrenuo je na Facebook stranici anketu sa pitanjem “Kojem kandidatu za gradonačelnika Zenice biste dali svoj glas da se izbori održavaju naredne nedjelje?!”.

Anketa je za manje od 24 sata izazvala veliko interesovanje javnosti i naših čitatelja, zbog čega smo, radi što objektivnijeg rezultata ankete kontaktirali svakog od kandidata za gradonačelnika/cu Zenice.

Sa upućenim pitanjima koja su naši čitatelji najviše pisali u komentarima na anketu, odlučili smo javnosti približiti svakog kandidata. izbori2016Šesti kandidat za gradonačelnika kojeg predstavljamo je Ramo Isak (A-SDA).

072INFO: Zbog čega ste se odlučili kandidovati za gradonačelnika?

Isak: Prije svega, ja sam se kandidovao jer to je od mene tražila moja stranka, Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica, koja smatra da ja u ovom trenutku, kada su nužne demokratske promjene, kao pokretačka snaga razvoja našeg grada, mogu pružiti najviše i najkonkretnije da bi svi naši građani živjeli ljepše, bolje, sigurnije, ravnopravnije i sa više dostojanstva. Ja sam čovjek iz naroda, koji živi i radi za narod i koji osjeća sve njegove probleme i potrebe. Zbog toga je moj osnovni stav – moja kancelarija bit će ‘cijeli grad’ i svako će imati podjenaku šansu za rješavanje svojih osnovnih životnih problema u našem gradu.   

072INFO: Koji su Vaši programi i šta ćete prvo učiniti kada dođete na poziciju gradonačelnika?

Isak: Moji programi su usmjereni prema rješavanju vitalnih problema svih naših građana. Jačanje privrednog razvoja Zenice, ulaganja u poljoprivredu, stoćarstvo i voćarstvo, poticanje razvoja male privrede i individualne proizvodnje zdrave hrane, razvoj zanatstva, razvoj školstva, kulturnih zbivanja i izdavaštva, malih sportova, stabilizacija NK ‘Čelik’, a uz sve to kao najvažnije razvoj komunalnih i drugih usluga u našem gradu. Tu su i pitanja boljeg i jeftinijeg gradskog grijanja, zdravstva, jačanje i razvoj gradskog i prigradskog javnog prevoza, uvođenje kružnih gradskih i prigradskih linija, unapređenje uslova taksi prevoza, izgradnju rekreativnih terena i staza, uređenje korita gradskih rijeka, sanaciju klizišta, te konačno i trajno rješavanje problema pasa lutalica. Uz jačanje lokalne sigurnosti tu su i sva druga pitanja lokalne samouprave.

Prvo što ću uraditi jeste da ću od svih direktora gradskih javnih preduzeća i šefova gradske administracije zatražiti: da sve zahtjeve i ‘papirologiju’ rješavaju u roku od tri dana, da odmah sagledaju i predlože mjere za pojeftinjenje i jednostavniju naplatu komunalnih usluga građanima i privatnom sektoru; da sačine liste prioritetno potrebnih kadrova za zapošljavanje koje će se ubuduće rješavati uz striktno poštivanje propisane zakonske konkursne procedure. Pri tome ja nemam namjeru da u gradsku administraciju i javna preduzeća unosim bojazan i strah, svako će imati priliku da se dokaže svojim profesionalnim odnosom prema radu i građanima, te sa svojim vizijama i prijedlozima za ostvarenje mojih programskih aktivnosti.

072INFO: Šta biste izdvojili iz Vaše biografije, a smatrate da javnost treba znati?

Isak: Rođen sam 1973. godine, magistar ekonomskih nauka i doktorant na ekonomskom fakultetu. Bio sam jedan od organizatora otpora i odbrane RBiH i dugogodišnji pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Član sam Gradskog vijeća Zenica, a bio sam uspješan zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i u Domu naroda Federacije BiH. Uspješan privrednik, sportista iz oblasti borilačkih vještina. Oženjen i otac troje djece.

Ukoliko još uvijek niste učestvovali u našoj anketi, možete to učiniti klikom OVDJE. Uskoro predstavljamo i ostale kandidate za gradonačelnika Zenice, a rezultate ankete te neke od najimpresivnijih komentara objavit ćemo u vidu članka 21. avgusta!

Podijelite članak

Počitajte još

Suradnja tri fakulteta: Uskoro II ciklus Akademije za ekološki menadžment na UNZE

072info

Održano takmičenje muezzina – polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog

072info

Upitni obroci za 808 korisnika Gradske narodne kuhinje u Zenici

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box