ISAKKK e1625468554841 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Isak Šabanović osvojio je drugo mjesto u takmičenju, a uspjeh i sreću odmah je podijelio sa porodicom. Njegov dom nalazi se u Bijelom polju, a kako se čini, susjedi u zgradi u kojoj se rodio i proveo djetinjstvo ga obožavaju.

Prostrana i ušuškana dnevna soba omiljeno je mjesto za porodična druženja, a djeluje i da je Isak dobar i gostoprimiv domaćin. Zidove krase brojne slike, a pjevač nam je otkrio da je njegova majka zadužena za uređenje prostora, ali i umjetnost.

– Sve slike u našem domu, zapravo veliku većinu je moja majka slikala, to joj je hobi. Pravi i medenjake, kolače – priča Isak ponosno, pa pokazuje prostranu trpezariju u kojoj se okuplja sa najmilijima. Tu se nalazi uramljena velika porodična fotografija, a pjevač kroz osmijeh i u svom maniru objašnjava:

– To smo brat, tata, majka i ja. Nismo imali sliku gdje, pa kao fora će ispasti, šta znam! – kaže Isak.

U Isakovoj sobi posebno mjesto zauzima klavijatura kojoj fale dirke, ali koja je njemu posebno važna, jer je upravo na njoj naučio da svira još kao dječak.

– Tata je svirao na njoj kao i mnogi drugi muzičari, a baš na toj klavijaturi sam se ja učio. Neke dirke fale, neke i ne rade – priča roker, pa ponosno pokazuje na dio sobe koji je posvećen slavnom rok pjevaču Mladenu Vojičiću Tifi.

Isak otkriva i da izabranice ne dovodi često u porodični dom, pa kroz šalu objašnjava zašto ih nije uvodio u svoju sobu:

– To je momačka soba, i nikad nismo imali to nešto da dolaze djevojke, uvijek smo bili po hotelima! – ističe Isak.

– Na balkonu je nastao prvi korona kocert! A ispred zgrade su trenutno mama, tata i komšije. Svake nedelje kad je lijep dan i kad nemamo gdje imamo tu veliku baštu i pravi se roštilj – kaže Isak i za kraj poručuje:

– Hvala vam što ste bili u kući Šabanovića, gledamo se u Beogradu – dodaje on.

Isak ne krije koliko je vezan za roditelje, a njegova majka je priznala da u prvi mah nije željela da joj nasljednik postane pjevač:

– Prazna mi je kuća otkako je on počeo da se bavi muzikom, nekako dođe i unese radost u kuću. Sve vrijeme smo znali da voli muziku, od malih nogu je u muzici isto kao otac mu. Baš iz tog razloga ja i njegov otac nismo bili za to da mu to bude prioritet, posao. Što se tiče “Zvezda Granda” njegov plasman mi nije bitan, on je za mene najbolji! – istakla je ona.