Iskorištene vrećice čaja čiste tepih i suđe, uklanjaju mirise…

Ljekovitost čaja odavno je poznata, ali iskorištene vrećice itekako su zanemarene. Osim što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekline od sunca i ugrize insekata, iskorištene vrećice čaja pravi su pomoćnik u kućanstvu.

Daily Mail donosi najbolje ideje za njihovu upotrebu:

Osim soda bikarbone, iskorištene vrećice čaja odlične su u uklanjaju neugodnih mirisa u hladnjaku. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u hladnjak i ostaviti preko noći tako da upiju mirise.

Vlažne vrećice crnog čaja čuvaju željezno posuđe od hrđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim vrećicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti korodiranje.

Masno posuđe teško je oprati, ali u razgradnji tvrdokornih najbolje će pomoći vrećice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dvije do tri vrećice te ostaviti pet minuta. Nakon toga će se suđe lakše isprati.

Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuhajte čaj s dvije stare vrećice i to ga iskoristite kao sredstvo za čišćenje.

Jednako kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i namještaja. Treba skuhati čaj od dvije iskorištene vrećice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i djelovat će blagotvorno na pore drveta.

Osim što uklanja neugodne mirise iz hladnjaka, iskorištene i osušene vrećice čaja upit će sve mirise i iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratili svježinu.

Želite li osvježiti stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati, piše “24sata“.