Portal 072info

Iskoristite sve moći sjemena lubenice

Ako uživate u lubenici, onda treba da znate da sjeme lubenice pruža mnoge zdravstvene prednosti i ono je izuzetno efikasno za poboljšanje sistema za varenje.

Sjeme lubenice je bogato vlaknima koja mogu poboljšati probavu i liječe crijevnu upalu i žuticu. Konzumiranje ovog sjemena može da pomogne ljudima koji pate od problema sa urinarnim traktom i kamenom u bubregu. Sjeme lubenice sadrži veliku količinu citrulina, jedinjenja koje ima antioksidante i može da vam pomogne sa visokim krvnim pritiskom, aterosklerozom i anginom pektoris.

 

Da biste dobili sve beneficije iz sjemena, morate ih samljeti ili kuhati. Najbolji način da se konzumira sjeme je pripremiti čaj od sjemena lubenice.

Potrebno vam je:

4 kašike svježeg sjemena lubenice koje ćete kuhati u 2 litra vode 15 minuta. Pijte čaj 3 dana, a zatim napravite pauzu i odmorite jedan dan. Nastavite da pijete čaj tim redoslijedom u narednih nekoliko nedjelja.

Čaj od sjemena lubenice je bogat magnezijumom, željezom, vitaminom A, vitaminom B, vitaminom C, antioksidansima, kalcijumo,m itd. Čaj je odličan za jačanje pamćenja, poboljšava koncentraciju i funkcije srca.

Podijelite članak