Iskrena ispovijest Šejle Zonić je mnoge rasplakala: Jela sam rižu i kečap, nisam mogla da tražim od svojih jer je otac bio bolestan

Iskrena ispovijest Šejle Zonić je mnoge rasplakala: Jela sam rižu i kečap, nisam mogla da tražim od svojih jer je otac bio bolestan

Šejla Zonić (29) proslavila se učešćem u Zvezdama Granda. Pjevačica je nedavno gostovala u jednom potkastu gdje je govorila o svom životu, počecima, karijeri ali i neimaštini.

Šejla je rođena u Njemačkoj, gdje su njeni roditelji izbjegli tokom agresije na BiH. Prve četiri godine provela je u NJemačkoj a nakon toga vratili su se u Bosnu gdje su živjeli u jednom selu. Pjevačica ima i dvije starije sestre koje su je čuvale dok je bila mala, pa nije bilo potrebe da ide u vrtić. Osnovnu školu završila je u Sanskom Mostu, a tamo je i napravila prve muzičke korake.

Kako kaže, pjeva otkako je počela da priča. Slušala je raznu vrste muzike, a kao dIJete od šest godina odsvirala je prvu pjesmu koju je čula u španskim serijama.

– SJela sam za klavirom i počela svojim malim prstićima da čačkam one dirke i tako odsvirala prve tonove – govorila je Šejla u emisiji “Pričaonica” kod voditeljke Sanje Ćubriluk.

– Život na selu je drugačiji nego onaj u gradu. Ja sam kao mala htjela da se bavim borilačkim vještinama a nisam mogla jer to u selu nije bilo. Mi smo se igrali u pijesku i s lutkama. A onda kada krene čovjek da odrasta shvati da mora da se bori i sa sredinom i da nametne svoj stav i želje. Ja sam htjela da se bavim borilačkim vještinama a govorili su mi da ja to ne mogu jer sam djevojčica, to ne rade djevojčice. A ja sam samo željela da naučim da se fizički odbranim ako me neko napadne.

Prvi posao koji je radila i prvi novac koji je zaradila je upravo od pjevanja, kao dijete u sedmom razredu, radila je kao pjevačica u svom gradu na Trgu, a prvi javni nastup imala je sa 11 godina također u Sanskom mostu gdje je nastupala na dječijem festivalu i osvojila dva prva mjesta.

– Meni je tada bilo mnogo žao što moram da radim a moji vršnjaci zajedno slave Novu Godinu. Tada sam prvi put zaradila tih nekih 100 eura. Međutim mi smo svi odgajani kao da smo siromašni, i ako smo mi lijepo živjeli, moji su imali i svoju firmu, imali smo sve što poželimo. Nama su roditelji davali novac na sedmičnom nivou i ja i ako potrošim taj novac prije nego što će mi dati novi džeparac ja nisam smjela da tražim. – govorila je pjevačica.

Zonićeva je nakon Osnovne škole živjela u internatu a tada je i odlučila da će se definitivno baviti pjevanjem, što je također došlo do neke osude, kao i ono kada je željela da se bavi borilačkim vještinama

– Bilo je raznoraznih komentara. Moj otac je tada kada sam ja krenula u internat dobio srčani udar, morao je i da zatvori firmu ali nije odustajao od toga da ja idem u školu i ako su mu svi govorili da me ispiše. Moji su oduvjek željeli kao i ja da upišem muzičku školu. Taj odlazak tamo mi je pao teško jer sam ostala bez tih prijatelja iz djetinjstva.

Svojima nije govorila da nastupa dok je studirala

– Nakon srednje škole upisala sam Muzičku akademiju, živjela sam u studentskom domu, i tamo mi je bilo bitno samo da se ukopim.Uvijek sam se osjećala kao manjina jer nekako sama sam bila iz tog Sanskog Mosta i nikog nisam znala. Ali, Bogu hvala što me je sačuvao i od lošeg društva i poroka, čemu su studenti bili izloženi – rekla je takmičarka iz Zvezde Granda a onda otkrila i da je nastupala bez da su njeni roditelji to znali

– Pozvali su me u jednom momentu neki ljudi iz jednog benda i pitali me da pjevam s njima jer im je pjevačica bolesna. To su bile neke tri tezge, ali ja to nisam smjela da kažem mojima jer mi nikako nisu dali da pjevam dok ne završim fakultet. Međutim, ja sam htjela da kupim studijski mikrofon i to mi je bilo taman toliko da to priuštim sebi, i moji su mi pomogli malo. Sjećam se pjevam ja sad to neko veselje, čitam tekst na telefonu i meni u tom momentu zvoni mobilni i vidim da me mama zove. Razmišljam ako se ne javim pomislit će svašta, ali nisam se javila. Sutra sam je pozvala i rekla da sam se uspavala. Na kraju sam i rekla da sam pjevala tri svadbe jer njima nije bilo jasno odakle mi ostatak novca za mikrofon. Nakon toga sam nastavila fakultet i završila ga.

Šejla je kasnije radila u džez klubu, a nakon džeza krenula je da radi po koncertnima dvoranama.

Pisala je pjesme za svoj prvi album koji je objavila prije korone a nakon što je pandemija uslijedila ona je ostala bez nastupa. Dobila je priliku da radi kao profesor pjevanja kako bi preživjela i završila magistarski rad, međutim iako je izgledalo kao da sve ide po planu i ima smisla uslijedio je još jači talas korone gdje je ona ostala i bez te vrste zarade.

– Tada nakon što sam držala te časove pjevanja sve je prešlo na online nastavu i meni su se i ti angažmani smanjili. Ja privodim magistarski rad kraju a nemam para da to platim. Tu su mi sestre priskočile u pomoć. Jedna mi je platila kiriju tri mjeseca a druga mi je platila sve što je trebalo za taj fakultet. Meni je to bio poraz, jer ja sam neko ko je naviko da sve što želi sam da isfinansira. Tada su krenuli panični napadi i anksioznost. Osjećala sam se kao da nemam nikoga. Ovamo jedem rižu i kečap, tada sam zavoljela taj kečap koji prije nisam voljela (smijeh), jer nisam mogla da tražim od svojih jer je otac bio bolestan, a i sama sam htjela i fakultet i da živim van svog rodnog mjesta.

Pjevačica se onda vratila u svoje rodno mjesto.

– Vratila sam se i to je u tom momentu bio najbolji potez koji sam mogla da uradim tada. Spoznala sam da umijem da pišem tekstove, što je meni dalo vjetar u leđa. Iz tuge nastaju najljepši stihovi i najjače emocije. Tuga je ljudskom umu i duši bliža, nažalost.

Zonićeva je u jednom momentu i potražila stručnu pomoć

– U periodu anksioznosti sam zaključila da meni treba stručna pomoć. Prosto nisam htjela da se sama bavim sa tim problemom. I dan danas idem na terapije i to neću mijenjati.

Ne krije i da je imala problem sa viškom kilograma

– Ja sam imala u jednom momentu 97 kilograma, sada imam 65 i ponosna sam na to. Puno sam radila na sebi.

Šejla danas uživa u braku sa svojim izabranikom, i kako sama kaže velika joj je podrška u svemu.

– Svog partnera sam upoznala kada sam se vratila u svoje selo. Bio je maj kada smo se upoznali. Meni su drugarice pričale o njemu, one su iz Tuzle. Sve najljepše sam čula o njemu, da je najbolji policajac, da ga svi obožavaju. On je mene zapratio na Instagramu, negdje sredinom aprila i ja u maju napravim tortu od jagoda i objavim na Instagramu i on mi se javi. Ali on je imao tako jedan šmekerski “ulet” i to me je odmah kupilo. On je poslije tog nekog dopisivanja odlučio da dođe u moje mesto kako bismo popili kafu. Vozio je četiri sata da bi popio kafu sa mnom. Tad sam rekla ovo je čovjek mojih snova – govorila je u potkastu “Pričaonica”

U Zvezde Granda prijavila se upravo zbog svog supruga

– Ja sam uvijek imala strah od neuspjeha, javnosti. I onda je meni moj Armin rekao da je Grand gigant po pitanju marketinga, i ja kao sve je to super ali šta će reći moje kolege i profesori sa fakulteta. A onda sam se pitala a šta ja želim? Mislila sam da nisam dorasla svemu tome. Onda sam kada je bila audicija u Bosni rekla svom suprugu “Je l’ želiš da kreneš sa mnom?” i od tada je sve počelo. Zvezde Granda su me prosvijetlile. I eto nedavno sam pjevala na nekoj svadbi gdje sam dobila neki ogroman bakšiš koji sam na kraju vratila, jer nije sve onako kako izgleda i mnogi su rekli “Eto toliko si dogurala, iz koncertnih dvorana pjevaš na svadbama” a ja kažem da sam samo krenula da zarađujem onoliko koliko mi treba da bih u muzici napredovala a ne da bih pjevalakoncertne dvorane i jedem kečap i pirinač.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica