Iskustva s Jadrana: Puni su novih žarišta, mjere niko ne poštuje, u zatvorenim prostorima ne nose maske…

5f08497f 04c4 4f2f 8bee 46a40a0a0a78 turizam hrvatska korona njemacki mediji preview
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Njemački RTL je u svom prilogu naveo da rijetki u Hrvatskoj nose maske

Njemački mediji izvještavaju o turističkoj sezoni u Hrvatskoj, kao i o tome kakve su mjere protiv pandemije koronavirusa na snazi te koliko se poštuju.

Tako njemački RTL u svojem prilogu navodi da rijetki u Hrvatskoj nose maske. Jedna njemačka turistkinja koja ljetuje u Rovinju smatra da se Hrvati ponašaju previše opušteno kada je riječ o covid-19. “Ja stalno razmišljam o virusu”, kaže ova turistkinja.

ČITAJ JOŠ:  U prvih šest mjeseci u BiH više od 713 hiljada turista i 1,45 miliona noćenja

RTL navodi da je u Hrvatskoj u proteklim sedmicama broj zaraženih bio nizak, da bi onda odjednom počela izbijati različita žarišta koronavirusa. “Najviše slučajeva ima u glavnom gradu Zagrebu i okolici te u Slavoniji na istoku zemlje”, ističe se u prilogu i dodaje da su “priobalne regije zasad pošteđene”.

Novinarka RTL kaže da “nije nikoga vidjela da nosi masku u zatvorenim prostorima”, dok iz turističke zajednice ističu da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze turista koronavirusom u Istri.

Napominje se da njemački turisti u povratku moraju proći kroz Sloveniju u periodu do 12 sati i da se ne smiju zadržavati tamo jer “važe stroga pravila”. Njemačku turisti ne moraju u karantenu po povratku u Njemačku, zaključuje svoj prilog RTL.

ČITAJ JOŠ:  Objavljen snimak: Maskirani muškarci s oružjem hrvatske policije tuku migrante i tjeraju u BiH
GODISNJICA
MARKETING