Capture 8
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti

Iskustva slavnih osoba s borbom protiv korona virusa često postaju viralna nakon što ih podijele putem društvenih mreža, a dokazuju da bez obzira na društveni status niko nije pošteđen od ove pošasti koja je zahvatila svijet.

Bivši golf igrač, Greg Norman, je hospitaliziran tokom božićnih praznika. Svoj “put pacijenta” objavljivao je putem slika na Instagramu, a kako se osjećao pokušao je dočarati riječima.

“Jak sam i u formi, imam visoku toleranciju na bol, ali ovaj virus me uništio kao nešto što nikad prije nisam iskusio”, rekao je 65-godišnjak, prenosi CNN.

Iako je kratko hospitaliziran, liječenje je nastavio kod kuće.

“Bol u mišićima i zglobovima na drugom nivou. Glavobolja koju osjećam kao pilu koja mi prolazi kroz glavu i svaki put odvaja sitne komadiće, groznica, mišići koji jednostavno nežele funkcionirati,” požalio se.

Norman je kao i mnogi koji se zaraze korona virusom izgubio čula mirisa i okusa, a kako bi najbolje opisao osjećaj rekao je da mu vino i pivo imaju isti okus.

“I konačno, na momente imam problem da se sjetim imena i stvari,” dodao je.

Virus je nazvao odvratnom, iskaknuvši da ne želi nikom da prođe kroz ono šta on prolazi.

“Molim vas čuvajte se. A za one koji sumnjaju, ne osuđujte i ne iznosite neopravdane komentare i mišljenja. Učinite ono što je ispravno ne samo za vas nego za vašu porodicu, prijatelje, suradnike i sve ljude u okruženju,” pozvao je Norman.

Slavni golfer kaže kako se nedavno testirao i bio negativan na korona virus, pred početak egzibicijskog turnira u Orlandu, ali nedugo zatim počeo je da osjeća bolove u zglobovima i glavobolje.

Nadimak ‘Veliki bijeli kit’ Norman je dobio zbog agresivnog, snažnog zamaha u golfu tokom 1980-tih i 90-tih godina.