Islamska zajednica navodno nije željela ukopati majku dvojice braće koji nemaju novac za majčin dug za članarinu od 3.000 maraka 

583477EA 25E3 4DA8 9AA2 C5BD8EA7D9F8
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nema ukopa bez novca, teško je ovakve stvari ne objaviti, Ramazan je, sutra je Bajram a Islamska zajednica nije željela ukopati majku dvojice braće koji nemaju novac za majkin dug za članarinu 3000 KM, majka im je bila slijepa.

Iz medžlisa su braću poslali Šidi, neka ona plati, ona pomaže, ona hoće pomoći svakome a o oprostu duga ni riječi.

Gdje idu milioni od Zekata, zar se nije mogao oprostiti ovaj dug.

Šida je pokazala svoju veličinu a onima koji su mogli oprostiti dug neka je na sramotu. Puna su usta darivanja i oprosta a ovo je jedna gorka istina na koju niko ne može ostati ravnodušan.

Tužna priča koja nas je rasplakala. Na ahiret je preselila majka koja je bila sljepa, iza nje su ostali njeni sinovi Nermin koji se brinuo za svoju majku, a Ibrahim je radio u Hrvatskoj.

Kod nas u Islamskoj zajednici Bugojno su rekli da ne mogu da je ukopaju dok ne donesu 3.000 KM i da će se ukop obaviti iza bajrama. Prija četiri dana njihova majka je prebačena iz Doma Zdravlja u Travnik koja je sinoć preselila na ahiret.

Da joj dragi Allah dž.š da Dzennet,sinovima Sabur,a vama humani ljudi koji nas podržavate sve troškove dženaze če snit Udruženje žena Đerđef.

Video pogledajte ovdje.

Source