Islamska zajednica otvara prvi tržni centar u BiH, pogledajte kako izgleda

Islamska zajednica otvara prvi tržni centar u BiH, pogledajte kako izgleda

U Sanskom Mostu će u subotu, 20. aprila, u 13:30 sati biti upriličeno svečano otvorenje prvog Vakufskog tržnog centra u Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba.

Svečanost će biti upriličena u okviru manifestacije „Dani vakufa“ koju organizira Vakufska direkcija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ovo je prvi vakuf ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte kako tržni centar izgleda:

-Ovo je za nas u Sanskom Mostu poseban dan. Raduje nas činjenica da je ovo jedinstven projekat na nivou cijele Islamske zajednice i sretni smo što će Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu dati vjetar u leđa nama u Sanskom Mostu u našem misijskom djelovanju, a biti inspiracija drugima u našoj zajednici da razmišljaju našom logikom i tako omoguće kvalitetniji pristup misijskom djelovanju – izjavio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sanski Most Mirza-ef. Žerić.

Na svečanosti će se obratiti najviši zvaničnici Islamske zajednice, Generalne direkcije za vakufe Republike Turske, diplomatskog kora i drugih visokih zvanica. U revijalnom dijelu programa, učešće će uzeti bosanskohercegovački pjevač Armin Muzaferija.

Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu najveći je vakuf ove vrste u Bosni i Hercegovini i jedan od najznačajnijih projekata Islamske zajednice u BiH. Izgradnja je koštala šest i po miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i ima 7.400 metara kvadratnih korisnog prostora.

Kamen temeljac položen je u aprilu 2018. godine, a gradnja je krenula u septembru 2021. godine. Centar je sagrađen na vakufu Hamzi-bega, velikog vakifa ovog grada.

U ponudi su poznati modni brendovi LC Waikiki, Sinsay, Pepco, Sport Reality, mjenjačnica BH Pošte, igraonica, kafeterija, zlatara, velika podzemna garaža sa 130 parking mjesta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica