Islamska zajednica u BiH apeluje na građane: Situacija je dramatična

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sudeći po svim vidljivim pokazateljima, kao i po rezultatima nadležnih institucija koji nam se saopćavaju putem medija, pandemija COVID-19 ne samo da ne jenjava, već se i dalje širi što izaziva dodatnu zabrinutost, saopćio je ured za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Istakli su da “usvojene mjere zaštite očigledno ne daju očekivane rezultate, ili zato što nisu adekvatne ili što se ne primjenjuju”.

ČITAJ JOŠ:  Islamska zajednica je spremna za otvaranje džamija, čeka se odluka nadležnih institucija

“Zdravstveni radnici su na granici izdržljivosti i bojimo se da će početi popuštati i gubiti dah. Istovremeno, razumijemo i oboljele i njihovu želju i očekivanja da im se pomogne, da im se pruži adekvatna zaštita i da dobiju potrebni tretman. Stoga još jednom upućujemo apel nadležnim državnim institucijama da izvrše dodatnu analizu usvojenih mjera prevencije od zaraze i da ih preispitaju, da vide da li su adekvatne”, navodi se u saopćenju.

Islamska zajednica apeluje na građane da krajnje ozbiljno shvate dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da se dodatno angažiraju na zaštiti sebe i drugih od virusa koji hara, čak i više nego se to traži od njih.

ČITAJ JOŠ:  VREMENSKA PROGNOZA: Pretežno oblačno vrijeme

“Naime, samo zdravi će se moći nastaviti boriti i, ako Bog da, izboriti s teškim izazovom s kojim se suočavamo”, zaključuje se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini.

Anadolija

GODISNJICA
MARKETING