Portal 072info

ISPLATNIJA ULIČNA PRODAJA: Nova školska godine udar na novčanike roditelja

Bliži se početak nove školske godine a koja kod onih najmlađih budi euforiju iako se ni kod srednjoškolaca ne može kazati da sa nestrpljenjem ne priželjkuju susret sa kolegama iz klupe. I dok se iz godine u godinu ova euforija osjeti nekoliko dana pred početak školske godine kod učenika, brige o novčanoj situaciji i finansijskom teretu koji donosi nova školska godina paralaleno vode roditelji.

Iako se obrazovanje u našoj državi smatra besplatnim, kupovina udžbenika neophodnih za školovanje itekako košta. Iako savjesni, roditelji su primorani svoje dijete ‘opremiti’ udžbenicima uličnih prodavača.

Roditelji su već ovih dana odlučili polako prikupljati svojoj djeci neophodnu literaturu dok se ista nije rasprodala, a to je naravno ona koja se kupuje kod uličnih prodavača. Velika većina roditelja zbog ekonomske situacije u kojoj se nalaze odlučuje se na kupovinu udžbenika kod uličnih prodavača, budući da je kupovina literature za školovanje u knjižarama dosta skuplja.

Tako roditelji već polako svojoj djeci kupuju knjige za koje se unaprijed zna da će biti neophodne, iako će ipak morati sačekati početak nove školske godine kako bi bili informisani za preostali dio obavezne literature.

Portal 072info svim školarcima želi sretan i uspješan početak nove školske godine.

[Galleries 388 not found]

Podijelite članak