Ispovijest 88-godišnjakinje koja je preživjela masakr u Cetinju: Samo me nemoj ubiti!

Podijelite vijest

Masakr pomahnitalog Vuka Borilovića (34) preživjela je Darinka Čelebić (88), koja je, iako ranjena, uspjela da iskoči kroz prozor svoje kuće i spasi živu glavu.

U ispovijesti po izlasku iz bolnice, ova starica je do detalja opisala sve zastrašujuće detalje onoga što se dogodilo 12. augusta, kada se srela oči u oči sa masovnim ubicom iz komšiluka.

Bila sam u kući kada je došao. On se odjedanput pojavio na terasi, a ja sam bila naspram njega, kod stepenica. Samo me gledao. Ja sam mu rekla: „Samo me nemoj ubiti”, „Nemoj pucati u mene”. Onda je digao ruku sa oružjem, zapucao i ranio me, a ja sam mu rekla: „Ti me ubi!” Kod mene su bile Slavica Zvicer i Mileva Ramadanović (76). Slavica je sjela na beton, a Mileva je izvrnula stolicu. Kazala sam mu: „Nemoj pobiti žene.” A on je zatim pogodio Milevu u ruku, a Slavicu ne znam ni sama više gdje – ispričala je Darinka Čelebić kako je preživjela krvavi pir, piše Objektiv.

ČITAJ JOŠ:  U kombiju prevozio 100 kilograma marihuane spremljene u manje pakete, uhapšen je

Vitalna Cetinjanka ispričala je kako pobjegla.

Ja, šta ću, uzmem jedan peškir, pa iskočim kroz prozor i bosa prođem kroz staru fabriku dok nisam došla u bolnicu. Tamo sam čula koga je sve ubio. Htio je on i mene da ubije da nisam pobjegla. Sigurno! Slavica i Mileva su prije toga sjedile kod mene, a ja sam im rekla kada je počelo da se puca: „Ovo neće dobro proći” – opisala je vitalna starica kako se snašla u trenucima kada je bila suočena sa smrću. Kako sama kaže, po izlasku iz bolnice, sa rođacima i komšijama nazdravila je uz čašicu rakije.

ČITAJ JOŠ:  U kombiju prevozio 100 kilograma marihuane spremljene u manje pakete, uhapšen je

Za novi život – rekla je Darinka koja na glavi i dalje ima zavoje.

Istraga o najvećem zločinu u novijoj historiji Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović lovačkim karabinom pobio svojih 10 rođaka i komšija, među kojima i dječake od osam i jedanaest godina.

Prema izvorima iz crnogorske policije, ni Borilovićeva supruga, nije im bila od pomoći.

Ona je saslušana odmah, u prvim satima istrage. Policiji je rekla da je Borilović bio čudan nekoliko dana prije zločina, kad je došao kod njih da ih posjeti u jednom malom mjestu kod Budve, gdje se odmarala sa njihovom djecom – kaže izvor iz policije.

ČITAJ JOŠ:  U kombiju prevozio 100 kilograma marihuane spremljene u manje pakete, uhapšen je

Ona je izjavila i da Borilović nije imao nikakve svađe sa podstanarima, Natašom Martinović (35) i njenim sinovima koje je najprije ubio. Iako Borilovićeva majka tvrdi da njen sin nije bio psihički bolestan, dobro upućeni izvori sa Cetinja tvrde da je on imao zakazan pregled kod neuropsihijatra, na koji, zbog čudnog ponašanja, nije otišao.


Podijelite vijest