ana
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 3, 2022 @ 9:50
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Život pjevačice Ane Nikolić već 25 godina, koliko ona traje na muzičkoj sceni, uvijek je interesantan javnosti. Za to vrijeme prolazila je kroz probleme koje je uvijek rješavala sama, te je svaki put izvukla neku novu pouku i lekciju, piše Nova.rs.

Posljednjim izdatim albumom “Klinika” napravila je pometnju na estradi. Međutim, bez obzira na privatne i poslovne uspjehe, Ana bi najradije zaboravila protekle dvije godine pandemije. U razgovoru za „Novu“ Ana Nikolić govori o detaljima svog života o kojima je godinama šutila.

– Iskreno, najviše bih voljela da zaboravim 2021. godinu, da se nikada nije ni dogodila. Jednostavno toliko loših vijesti i period iza nas koji zovem „vrijeme smrti“. Još je strašnije što je sve neizvjesno i što niko nema nikakvu ideju šta će nam se dešavati – ističe pjevačica.

Sjeća se kako je i sama bila zaražena koronom, imala srednju kliničku sliku i tek nedavno se oporavila. Trudi se da bude optimista.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Po prirodi nisam pesimista, nisam ni realista, naprotiv lebdim na svom ćilimu. Pošto sam majka, ateriram, jer kad imaš dijete moraš da budeš na zemlji.

Da može da vrati vrijeme, ništa ne bi mijenjala, jer prihvata sve što joj život donosi. Stroga je majka, jer od kćerke želi da napravi dobru osobu koja će kroz život ići srcem.

– Majčinstvo je moj život promijenilo iz korijena. Kao umjetnik živjela sam u svom paralelnom univerzumu. Ali, kada uz sebe imaš biće koje raste, kao roditelj odgovaraš za njega – rekla je pjevačica.

Prije majčinstva karijera joj je bila prioritet.

– Sada se to mijenja, jer dijete upija kao sunđer sve naše poglede, riječi… Ti formiraš jednu ličnost i moj najveći zadatak u životu je da od Tare napravim dobru osobu. Ona to već i jeste. Iako mnogima djeluje da sam ja pogriješila i da su moji izbori, blago rečeno, bili čudni, i Taru učim da bira isključivo srcem – kazala je Nikolić.

Tara, kako prenosi njena majka, odmalena ima jak karakter i izuzetno je osjećajna, što se Ani baš i ne dopada.

– Neće kruška da padne ispod jabuke. Takvi smo i ja i njen otac. Emotivna je, a isto tako i jako svoja. Imam svoju lavicu koja stoji čvrsto na zemlji, za razliku od njenog tate, koji je vodeni znak u horoskopu i mame koja je vazdušni znak i leprša. Imam utisak da će uskoro ona nama držati predavanje. Spremna sam na to. Nikog se ne plaši osim mene, a umije da procjeni kad se stvarno naljutim na nju – kazala je pjevačica.

Ana ističe da njena kćerka, kao i sva djeca, proba dokle može da ide u svom ponašanju.

– Ali ja postavljam granice i bojim se da sam u ovom trenutku ja taj loš policajac. Tako su mene moji roditelji vaspitavali. Otac me je uvijek plašio majkom, a ona je bila glavna vještica. Zato sam ja sad vještica, najgora sam, opasna i jedino se moje dijete mene plaši – ispričala je Nikolić.

Za svoje 43 godine, Nikolić je imala nekoliko ljubavi, koje su ostavile trag.

– Ne sjećam se ljubavnih uspona, već padova. Prevazišla sam sve veselim duhom. I kad mi je najgore, sve probleme okrenem na šalu. Svaki emotivni lom ostavio je rez na mojoj duši, plići ili dublji. Zavisi od toga kome sam koliko pustila da mi se približi – rekla je ona.

Sebe ne doživljava kao zvijezdu.

– Imam ogledalo i jasno mi je kako izgledam, ali nikada sebe nisam doživljavala kao zvijezdu, a posebno ne kao seks simbol. Valjda Bog napravi da nemaš svijest o tome – istaknula je Nikolić.

Vjeruje da joj iskren odnos prema životu pravi probleme.

Ne krije da već sedam godina ide na psihoanalizu.

– Osvijestila sam sve svoje rane. Ne mislim da se mene muškarci plaše nego su oni generalno postali niža vrsta, žene su preuzele primat. Muškarci treba da budu ti koji odlučuju, da su autoritativni, ali ne vrijeđanjem i silom, već stavom i djelima. Meni je otac bio autoritet, a nikada nije povisio ton niti me udario.

Da mogu, vratila bih se u neki drugi vijek, nije ovo vrijeme za mene, uvijek se nađem u nebranom grožđu – kazala je Nikolić.

LIDER