Portal 072info

ISPOVIJEST JADNE ŽENE IZ BiH: Pošteno tražila posao, pa su joj tražili da spava sa gazdom (VIDEO)

Ilustracija

Dobićete posao, ako provedete noć sa vlasnikom firme- jasno je stavljeno do znanja nezaposlenoj pedesetogodišnjakinji iz Banjaluke.

Nakon što je pozvala broj iz oglasa u kojem su tražili radnice na info-pultu, čistačice, trgovce i portire, nezaposlena žena, kojoj Atv ne otkriva identitet, tvrdi da joj se prvo javila ženska osoba koja se pohvalila odličnim uslovima i platom od 1200 maraka, ali da prije svega mora da spava sa gazdom.

“Javila se sekretarica, koja je uzela moje podatke, mi rekla mi je da je dobbila posao tako što je otišla sa gazdom u lrevet prije sedam godina, i da je zadovoljna i da je našla posao svojim drugaricama i da je to uslov, da pristanem da idem sa gazdom u krevet da dobijem posao”, rekala je ova Banjalučanka.

Na neprijatnost koju je doživio požalio se i mladić čija djevojka je u potrazi za poslom dobila dobila skoro istu ponudu. U oglasu su tražili dvije ženske osobe za rad u info-centrali uz platu od 600 maraka.

“Nedugo potom ista osoba se javila i obavijestila moju djevojku da može dobiti posao, ali mora da se nađe nasamo sa šefom i da tom prilikom ispuni određene zahtjeve sa njegove starne. Na pitanje o kakvim zahtjevima se radi, odgovor je bio-znate već o čemu se radi, ne bojte se, neće za to niko da sazna. Na odgovor moje djevojke da joj to ne pada na pamet, kontakt osoba je odgovorila-tako se danas ne dolazi do posla”, rekao je on.

Pomenuti oglas koji je juče je objavljen na internet stranici firme koja se bavi oglašavanjem, izbrisan je već sutradan. Atv je ipak pronašla oglas, pa smo taj broj telefona i sami pozvali. Javila se ženska osoba, koja je rekla da traže radnike sa iskustvom u prodaji i skladištu. Potvrdila je da je vlasnik stariji, ozbiljan gospodin. Iz Hercegovine. Nakon što smo je otvoreno pitali da li su opravdane pritužbe građana kratko je prokomentarisala da su to najobičnije izmišljotine, nakon čega je broj bio isključen.

“Što se tiče toga, ne znam odakle ta laž i ja ću uputiti vlasnika pa da vidimo o čemu se tu radi”, rekla je ta ženska osoba.

O čemu se radi ispitaće i policija, Atv-u je potvrđeno, da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac. A Zakon je vrlo jasan. Navođenje na obljubu uz zloupotrebu položaja predstavlja krivično djelo.

“Zakon je tu vrlo jasan, gdje se kaže o Krivičnom zakonu u RS da onaj koji navodi na obljubu predviđena je kazna zatvora do pet godina”, smatra advokat, Miljkan Pucar.

Nije tajna da se u oglasima, koje zbog velike nezaposlenosti lista na stotine ljudi, nalaze razno-razne ponude. Samo je pitanje postoji li volja da se sličnim stane u kraj?

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV

Podijelite članak