9F919C6A 44BA 4DD2 B6C5 006A2318F3B7
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

“Umislio je da je menadžer teretane. Rekao je da će da zavodi red i da ćemo svi dobiti otkaz. A onda mi je rekao da će me ubiti, da ću prošetati sandale po dnu Dunava…”, ovako detalje užasa koji je doživjela prepričava Dragana, radnica teretane na Novom Beogradu koju je, naočigled desetak svjedoka, brutalno pretukao Uroš R. (19), inače stalni vježbač u ovom sportskom objektu.

Kako je ispričala nesrećna djevojka koja je nakon nasilja uzela odmor ne bi li se oporavila od šoka, na lijep način je mladiću pokušala da objasni da ne smije da sjedi za pultom gdje sjede radnici, na čemu je on pomahnitalo insistirao.

“Na fin način sam mu sto puta rekla da ne sme da sedi za pultom pošto nije zaposlen. On je zatim krenuo sa mnom u verbalni sukob a potom je šutnuo stolicu u mom pravcu. Najstrašnije mi je pretio”, priča šokirana djevojka.

Dodaje da prije tog dana sa Urošem R. nije imala nikakvih problema:

“Nikad ranije nismo dolazili u sukob. On je dečko umislio da je menadžer teretane. Rekao je kako će on da zavodi red, da ćemo svi dobiti otkaz”, rekla je sagovornica.

Kako kaže, onda joj je izrekao “gomilu užasnih prijetnji”.

“Rekao je da će da me ubije, da će doći ljudi posle posla, da ću prošetati sandale po dnu Dunava…”, jedva izgovara Dragana.

Kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere u objektu, pomahnitali mladić je nasrtao na djevojku, iz sve snage šutnuo stolicu na nju, a onda su uspjeli da ga smire i on je izašao iz teretane. Djevojka je odmah pozvala menadžeru teretane šta se dogodilo, a on je pozvao pomahnitalog mladića i upozorio ga da više ne smije da dolazi u njihovu teretanu, a onda je otišao u policiju da da izjavu i prijavi slučaj.

Međutim, baš tada, dok menadžer nije bio u objektu, Uroš R. se vratio i odmah nasrnuo na nesrećnu djevojku. Kako se vidi i na snimku sa sigurnosne kamere, pomahnitali mladić je gurnuo jednu djevojku koja je pokušala da ga spriječi da prođe do Dragane, a potom je pesnicama počeo da udara nesrećnu radnicu koja nije imala kud.

“Obrijao je glavu između prvog incidenta i napada na mene… Krenuo je da me udara i najstrašnije me je vređao… Otkad radim u ovoj teretani nikad mi se nije ništa slično desilo”, kaže ona.

I ostali zaposleni još su u šoku zbog užasnog incidenta. Kažu, ništa nije ukazivalo na to da će doći do tako brutalnog napada.

“Uroš je bio naš član, nikad nije pravio probleme”, kaže menadžer teretane.

“Čula viku i buku, a kod pulta zatekla strašnu scenu”

Jedna od zaposlenih radnica u teretani, koja želi da ostane anonimna, kaže da je završila smjenu i presvlačila se kada je odjednom čula kako neko viče. Vratila se brzo i zatekla strašnu scenu.

“Dragana je bila u ćošku. Bile su tu još dve devojke. On je bio tu i besan se zaletao na nju”, priča ona.

Dodaje da je pomahnitali napadač izrekao jezive prijetnje i njenoj koleginici i njoj.

“Govorio je da će se vratiti, da će nas polomiti i zakopati, da nas ‘niko neće naći’. A onda je rekao i da ćemo ‘prošetati železne čizme po dnu Dunava'”, priča ona.

“Hajde baš da vidim kako ćeš me izbaciti?”

Vanja Peruničić, menadžer teretane, rekao je da je tog dana bio kod kuće kada ga je napadnuta radnica pozvala i ispričala mu šta se desilo. On je pozvao mladića i rekao mu da ne dolazi više u teretanu.

Vanja kaže da je najljubaznije zamolio Uroša R. da napusti objekat, na šta je on počeo da vrijeđa.

“Rekao mi je: ‘Hajde baš da vidimo kako ćeš me izbaciti’. Onda mi je pretio da ću dobiti otkaz, da je on sada ‘glavni'”, kaže Peruničić.

Ubrzo ga je ponovo pozvala radnica Dragana da mu kaže da joj pomahnitali mladić prijeti.

“Rekao joj je i da će je zakopati ispred teretane… Otišao je, a ja sam odlučio da odem odmah u policiju. Dok sam pričao sa inspektorom pozvala me je Dragana i rekla mi da se vratio, da ju je udario nekoliko puta u glavu i da joj je pretio. Odmah sam rekao inspektoru i poslali su patrolu”, priča on.

Menadžer dodaje da su reakcijom članova kluba, među kojima je bio i pjevač Sloba Radanović spriječene teže posljedice.

“Neki momci su priskočili da odbrane Draganu, a Sloba ga je izvukao napolje. Patrola je vrlo blizu stigla pa je Uroš R. odmah uhapšen”, kaže on.

“Nikad ranije nismo imali probleme s njim”

Vanja ističe da mladić ranije nije pravio incidente u teretani i da se ni po čemu nije isticao.

“Dolazio bi ili sam ili u društvu jednog druga. Nije nešto mnogo komunicirao sa ostalima. Obično bi stavio slušalice i trenirao”, kaže on.

On kaže da iako je napadač uhapšen ne može da bude miran.

“Između napada je objavljivao razne stvari na Instragramu. Iznosio je laži o meni, o tome kako je sad on glavni u teretani, da će nas “disciplinovati”, kako mu neki vrhovni gospodar daje moć. Jasno je da da sa njim nije sve u redu”, dodaje.

Menadžer kaže da strahuje šta bi dalje moglo da bude.

“Bojimo se da se ne vrati naoružan, a i goloruk može da naudi devojkama, što je već dokazao”, kaže on.

Pjevač Sloba Radanović bio je prisutan u teretani u kojoj je nabildovani devetnaestogodišnjak napao radnicu. Čim je čuo buku on se umiješao i izbacio pomahnitalnog mladića iz teretane.

“Verujte mi nisam ja tu nikakav heroj. To bih uradio za bilo koga drugog. Svakako da sam video svaku vrstu nasilja ja bih reagovao, pogledao sam snimak, jezivo je izgledalo”, kaže pjevač.