Portal 072info

ISPOVIJEST OPLJAČKANE SARAJEVSKE BALERINE: Migranti su me toliko tukli da sam povraćala

873x400 10 5
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sarajka Iman Fagin (24) dugo će pamtiti 8. juni, kada su je u blizini Tržnog centra „Robot“ u sarajevskom naselju Malta napala trojica migranata. 

Prema njenim riječima, brutalni napad se odigrao usred dana – oko 13:30 sati. Napadači su joj podmuklo prišli iza leđa i odmah počeli udarati.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Taksista zaustavio vozilo

 Prvo sam pomislila da mi je ruksak zapeo za granu, ali kada sam se okrenula shvatila sam da se radi o napadu. Udarali su me i rukama i nogama, i sve je kratko trajalo, ali meni se učinilo kao vječnost. Toliko su me tukli da sam povraćala – priča u jednom dahu Fagin.

Daleko teže posljedice spriječio je jedan taksista, koji je zaustavio vozilo i istrčao. Migranti su se razbježali, ali su uspjeli uzeti novčanik s dokumentima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– U tom metežu, ne mogu se sjetiti koji je bio taksi, da se čovjeku zahvalim. Pozvala sam policiju, potom je stigla i Hitna pomoć, nakon čega sam otišla u Opću bolnicu. Slikali su mi rebra, koja me i danas, dvije sedmice nakon napada, bole. Završila sam s terapijom injekcija. Trebam ići i na slikanje abdomena, kako bi utvrdili da li imam neke unutrašnje povrede – govori Fagin.

Slučaj prijavila policiji

Ova Sarajka, inače, balerina, odlučila je izaći u javnost sa pričom, kako bi građani shvatili šta se dešava na ulicama bh. prijestonice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Slučaj sam prijavila u Policijskoj stanici Novo Sarajevo. Policajci su nemoćni. Sve i da pronađu napadače, mogu ih zadržati do 24 sata, jer su strani državljani, a papire koje imaju često su falsifikati – kaže Fagin i na kraju dodaje:

– Možda bih sve razumijela da sam bila drska, da sam ih provocirala. Ali, ovako, iza leđa prići i tući djevojku, nije u redu – zaključila je Fagin.

AVAZ

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Isjekli drvo da se vidi plakat kandidata SDA

072info.com

Tuzla: Migrant brutalno udario stariju ženu dok je prodavala povrće na Sjenjaku

072info.com

Migranti zimu dočekuju na ulici: “Gdje god pođemo, kažem joj da idemo na piknik”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6